Teksaslı Bursasporlular Derneği'nden Düzce'deki olaylarla ilgili açıklama

Bursaspor-Düzcespor maçında stadyum çevresinde yaşanan olaylara ilişkin, Teksaslı Bursasporlular Derneği bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
Teksaslı Bursasporlular Derneği'nden Düzce'deki olaylarla ilgili açıklama

Bursaspor’un deplasmanda karşılaştığı Düzcespor maçında saha dışında bir takım olaylar yaşandı.

Bursa’dan yaklaşık 5 bin taraftar takımını desteklemek için Düzce’ye gitti. Bursaspor taraftarı için ise ayrılan kontenjan ise 450 kişilikti.

Yaşanan olaylarla ilgli Teksaslı Bursasporlular Derneği yaptığı açıklamada, “Takımımızı desteklemek en doğal hakkımızdır ve bu hakkı elimizden almaya çalışan herkes, karşısında Bursaspor camiasının sarsılmaz duruşunu bulacaktır!” dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi.

"TARİHE KARA BİR LEKE"

“Bugün Düzce'de yaşananlar, tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Bursaspor taraftarları, yalnızca takımlarına destek vermek için geldikleri stadyum çevresinde orantısız polis şiddetine maruz kalmış, biletli ve hiçbir suça karışmamış taraftarlarımız dahi hiçbir gerekçe gösterilmeden stadyuma alınmamıştır.

"KABUL EDİLEMEZ BİR ZULÜM"

Taraftarlarımızın üzerine gaz bombalarıyla, plastik mermilerle saldıran, keyfi gözaltılarla onları sindirmeye çalışan bu polis müdahalesi, kabul edilemez ve affedilemez bir zulümdür.

"POLİSİN ŞİDDETİNİ KINIYORUZ"

Biz Teksas'lılar olarak, ne bu şiddeti ne de bu baskıyı sineye çekeriz! Takımımızı desteklemek en doğal hakkımızdır ve bu hakkı elimizden almaya çalışan herkes, karşısında Bursaspor camiasının sarsılmaz duruşunu bulacaktır.

Polis şiddetini ve taraftarlarımıza uygulanan keyfi engellemeleri kınıyor, bu olayların takipçisi olacağımızı, hukuki mücadelemizi sürdüreceğimizi duyuruyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.