Yıldırım’a yeni sağlık merkezi

Sağlık Bakanlığı ve Yıldırım Belediyesi tarafından Hayırsever Çetin Topal’ın katkılarıyla Yıldırım'a yeni bir sağlık merkezi kazandırıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
Yıldırım’a yeni sağlık merkezi

Hayırsever Cemil Topal’ın destekleriyle Yıldırım İlçesine kazandırılan Karaağaç Medine Hasan Topal Aile Sağlığı Merkezi açılış töreni gerçekleştirildi.

Karaağaç Mahallesi Medine Hasan Topal Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış töreninde konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Değerli hemşehrilerim, Yıldırım, 650 bini aşkın nüfusuyla, 50 ilden daha büyük bir ilçe. Göreve geldiğimiz 2019 yılından bu yana çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve çok sevdiğimiz Yıldırım için gayretle çalıştığımızı bilmenizi istiyorum. Şükürler olsun, samimiyetle çalışınca her engel aşılıyor, her iş yoluna koyuluyor. Bugün baktığımızda örnek kentsel dönüşüm projeleri de yeni istihdam kapıları da modern pazar alanları da sporla yetişen nesiller de bilimle büyüyen çocuklar da Yıldırım’da var. Yıldırım Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana 12 adet Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu’nu ilçemize kazandırdık. Yaklaşık 100 bin hemşehrimizin hizmet aldığı Aile Sağlığı Merkezlerimizi her geçen gün artırarak vatandaşlarımıza hızlı muayene ve tedavi imkanı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi. Başkan Oktay Yılmaz, “Bizim öteki tarafa götüreceğimiz ne malımız ne mülkümüz olacak. Dua alacağımız işlerimiz olacak. Böyle güzel bir işe, insanlara şifa olacak işlere vesile olduğu için biz Çetin Bey'e de teşekkür ediyoruz. Yan tarafına 112 noktası yapmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışma yapıcaz. Tüm süreçlerde bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. ‘Yıldırım sizinle güzel’” şeklinde konuştu.

Yıldırım Kaymakamı Metin Esen ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’da aile hekim başına düşen hasta sayısı 3.600 bu rakam Yıldırım’da 3000’e düştü. Yıldırım’a gibi Bursa’nın en kadim alanlarına sahip, kamu alanlarını bulmak çok zor. Bakanlığın yatırımları ile bu kadar geniş bir hizmet sağlamak bazen zor oluyor. Bu durumda da Çetin Bey gibi hayırseverlerimizin destekleri ile halkımıza hizmet sağlayacak yeni alanlar açıyoruz. Bursa gibi kültürel varlıkların yoğun olduğu bu şehirde Alev Alatlı şehir merkezi Bursa’ya çok yakışacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.