Yeşil Çevre Kooperatifi’nden iş sağlığı ve güvenliği paneli

Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın katkılarıyla ortaklarına yönelik “İşverenlerin Yükümlülük ve Hakları” konulu bir panel düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
Yeşil Çevre Kooperatifi’nden iş sağlığı ve güvenliği paneli

Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın katkılarıyla, Barakfakih, Uludağ ve Kestel Organize Sanayi Bölgeleri'nde faaliyet gösteren ortaklarına yönelik “İşverenlerin Yükümlülük ve Hakları” konulu bir panel düzenledi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Yeşil Çevre Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, “Atık su artırma hizmeti öncelikli görevimiz, ancak çevre danışmanlığı ve katı atık ayrıştırma gibi diğer hizmetlerle de ortaklarımıza değer katmayı hedefliyoruz.” dedi.

Bursa'nın doğu bölgesindeki 429 sanayi kuruluşuna evsel ve endüstriyel atık su artıma hizmeti sunan kooperatif, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın görevlendirdiği dört İş Baş Müfettişi ile iş sağlığı ve güvenliği konularında sunumlar gerçekleştirdi. Sunumlarda, risk değerlendirmesi, acil durum planları ve çalışan hakları gibi konulara değinildi.

Barakfakih OSB Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen panele katılan müfettişler, iş güvenliğinin yanı sıra can güvenliğine vurgu yaparak, gerekli önlemleri almanın maliyetinin, olası kazalardan daha düşük olduğunu belirttiler.

Panel, işverenler ve İSG uzmanları tarafından ilgiyle takip edildi ve sunumların ardından katılımcıların soruları yanıtlandı. Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanı Yalçın Kubat da etkinliğe katıldı.

Etkinlik sonunda, Bakanlık yetkililerine plaket takdim edilerek, ortak çalışmalara devam etme niyeti vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.