Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel'den Bursa Hayat'a özel açıklamalar!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yenişehir'e ziyaretlerde bulundu. Ziyaret kapsamında, Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Bursa Hayat'a özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 01:13
Kaynak: Damla Dilmeç
Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel'den Bursa Hayat'a özel açıklamalar!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek makamını ilçelere taşıdığı “Başkan Bozbey Burada” projesi kapsamında bu kez Yenişehir’de halkla buluştu. Ziyaret kapsamında Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Bursa Hayat'a özel açıklamalarda bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa  Bozbey, ilçelere yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçelerdeki halkın taleplerini doğrudan dinlemek ve sorunlara hızlı çözümler üretmek amacıyla makamını ilçelere taşıyan Başkan Bozbey, bu adımıyla vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

İlçelerde yapılan projelerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi açısından bu ziyaretlerin oldukça önemli olduğunu belirten Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, "Büyükşehir Belediyesi'ndeki tüm daire başkanlarımız burada halkımızın sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyor. Bu sayede projelerimizi daha hızlı bir şekilde hayata geçirebiliyoruz" dedi.

“YENİŞEHİR, TARIMDA MARKA KENT OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Yenişehir'in tarım merkezi olma yolunda önemli adımlar attıklarını ifade eden Başkan Özel, "İlçemizin kalkınması için çiftçilerimizin refah seviyesini artırmamız gerekiyor. Çiftçiler kazandıkça, ilçemizin esnafı da kazanacak ve en sonunda Yenişehir kazanacak. Yenişehir'i bir marka kent haline getirmek istiyorsak, bu ancak tarımla mümkün olur" şeklinde konuştu. Başkan Bozbey’in Yenişehir'de yıllardan beri devam eden biber hali ve kent hali projeleri için de talimatlar verdiğini belirterek, "Bu projeleri en kısa sürede başlatıyoruz. Ayrıca turşu fabrikası ve başka fabrikalarla da çalışmalar yürüteceğiz. Bu, çiftçilerimiz ve Yenişehir'in geleceği için önemli bir değişim olacak" dedi.

“9. BİBER FESTİVALİ VE TARIM FUARI, ÇİFTÇİYİ ÖN PLANA ÇIKARMAYI HEDEFLİYOR”

Sosyal alan çalışmalarına da devam eden Başkan Özel, 1-6 Eylül tarihleri arasında 9. Biber Festivali'nin Yenişehir'de gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu yıl festivalde çiftçilere yönelik faaliyetlerin artırılacağını ifade eden Bozbey, "Çiftçilerimiz zor bir dönemden geçiyor, bu nedenle festivali iptal etmek yerine onları ön plana çıkaracak çalışmalar yapmamız gerekiyordu. Bu dönem bir Tarım Fuarı organize etmeyi planlıyoruz. Kooperatiflerimizin daha etkin rol alacağı, emekçilerimizi ve tarlada çalışan kadınlarımızı ön plana çıkaracak dolu dolu bir etkinlik olacak" dedi.

“YENİŞEHİR’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANIYOR”

Yenişehir'de özellikle Yeni Mahalle ve Tabakhane Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığını belirten Başkan Özel, "Bu bölgeler tek katlı gecekondulardan oluşuyor. O bölgeyi pilot bölge olarak belirledik ve bir ada üzerinde proje başlatarak hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Bu dönem en azından bir projeyi bitirip halkımıza sunmayı hedefliyoruz. Bu proje, diğer bölgedeki vatandaşlara da örnek olacak" şeklinde konuştu.

“YENİŞEHİR, TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE ÖN PLANA ÇIKACAK”

Yenişehir'in, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşuna ev sahipliği yapmış bir yer olarak ülkemiz için önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Özel, "Yenişehir, 26 yıl boyunca Osmanlı'ya başkentlik yaptı. İlk hutbe burada okundu, ilk akçe burada basıldı. Osmanlı'nın ilk saray kalıntıları, ilk camisi ve birçok tarihi eser burada bulunuyor. Osmanlı öncesine ait sekiz bin yıl öncesine ait kalıntılar da burada yer alıyor. Bu nedenle, Osmanlı tarihini ve Yenişehir'in doğal güzelliklerini ön plana çıkaracak çalışmalar yapacağız. Örneğin Yarhisar Şelalesi ve Cennet Kanyonu, mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor" dedi.

Başkan Özel, ilçenin tarihini, tarımını ve doğal güzelliklerini ön plana çıkaracak projeleri hayata geçirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: Damla Dilmeç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.