Yeni yatırımlarla büyümeye odaklanan Bursa firmasına ABD’de ödül

ART Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Dursun, Amerika Türk İş Dünyası Buluşması'nda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan plaket aldı. New York'ta düzenlenen etkinlik, Türkiye ve ABD'den iş dünyası temsilcilerini bir araya getirerek iş birliği fırsatları oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 17:13
Kaynak: İHA
Yeni yatırımlarla büyümeye odaklanan Bursa firmasına ABD’de ödül

Endüstriyel atıkları değerli kaynaklara dönüştüren ve geri dönüşüm projelerine hızla devam eden ART Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Dursun, Amerika Türk İş Dünyası Buluşması'nda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan plaket aldı.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Amerika Şubesi (ASKON USA) tarafından New York'ta düzenlenen bu etkinlik, Türkiye ve ABD'den farklı sektörlerden iş dünyası temsilcilerini bir araya getirerek iş birliği fırsatları oluşturdu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katıldığı buluşmada, Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artırma hedefleri ve Türkiye-ABD ekonomik ilişkilerinin gelişimi gibi konular tartışıldı.

Gökhan Dursun, Türk iş dünyasının uluslararası düzeydeki etkileşimlerini güçlendirmek adına bu tür etkinliklerin önemine değindi. Plaket almanın kendileri için bir onur olduğunu belirten Dursun, “Yeni yatırımlarla uluslararası büyümeye odaklanan bir Bursa firması olarak, bakanlarımızla bir araya gelmek ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan plaket almak bizim için büyük bir gurur. Türk iş insanları olarak, küresel pazarlarda daha aktif bir rol alarak ekonomik büyümemizi desteklemek için önemli adımlar atıyoruz. ABD ile işbirliklerimizi güçlendirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Küresel rekabette iş birliğinin önemine de değinen Dursun, “Dijital dönüşüm, yeşil enerji yatırımları ve yenilikçi üretim yöntemlerine odaklanarak ekonomik büyümemizi hızlandırabiliriz. Hedefimiz, sürdürülebilir ekonomik büyüme sağlamak. Bu süreçte uluslararası iş birlikleri büyük bir rol oynuyor; Türk iş dünyasının potansiyelini ortaya çıkararak ticaret performansımızı artırmalıyız” dedi.

ASKON'un ulusal ve uluslararası iş birlikleri oluşturmadaki rolüne de vurgu yapan Dursun, “ASKON USA, iki ülke iş dünyası arasında köprü kurarak ekonomik iş birliğini güçlendiriyor. ABD ziyaretimizde, özellikle Amerika’daki yatırım fırsatlarını detaylı bir şekilde ele aldık. Bu görüşmelerin yeni fırsatlar doğuracağına inanıyorum. Başarılı çalışmaları için ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’a ve ASKON USA Başkanı Ayhan Özmekik’e teşekkür ediyorum. Bu önemli buluşmanın ülkemiz ve iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.