Başkan Bozbey: "Vergi borcu bahanesiyle hizmetleri engellemeye çalışıyorlar”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş dönemden kalan 841 milyon 716 bin liralık vergi borcunun 485 milyon liralık kısmının bu ay gelen ödenekten kesildiğini, büyükşehir hizmetlerinin vergi borcu bahanesiyle engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
Başkan Bozbey: "Vergi borcu bahanesiyle hizmetleri engellemeye çalışıyorlar”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediyenin geçmiş dönemden kalan 841 milyon 716 bin liralık vergi borcunun bu ay gelen ödenekten 485 milyon liralık kısmının kesildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda tüm belediyelerin vergi ve SGK borçlarının ertelenmesi ve yapılandırılması için talepte bulunduklarını hatırlatan Bozbey, bu durumun müteahhitlere yapılacak ödemelerin aksayacağı anlamına geldiğini vurguladı. “Bu ay 485 milyon lira ödeme yapılamayacak. Büyükşehir hizmetleri, vergi borcu bahanesiyle engellenmeye çalışılıyor” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Mustafa Bozbey’in başkanlığında olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, 5 milyar liralık ek ödenekle ilgili rapor oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Bozbey, ek bütçeye ihtiyaçlarının önemini bir olumsuz haberle bir kez daha gördüklerini ifade etti.

Geçmiş dönemden kalan borcun sadece bir kısmının kesildiğini ve diğer kurumlardan da kesinti yapılıp yapılmadığını bilmediklerini belirten Bozbey, özellikle Nilüfer Belediyesi'nden kesildiği bilgisini aldıklarını dile getirdi. “Bu borç, iki taksitle alınacak; bu ay ve gelecek ay kesintiler gerçekleşecek” diyen Bozbey, bu durumun ek bütçenin ne denli önemli olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Başkan Bozbey, “Biz tüm belediyeler adına vergilerin ve SGK borçlarının ertelenmesini ve yapılandırılmasını önermiştik. Ancak bu sorunla karşılaşmamız üzücü. Bu ay 485 milyon lira müteahhitlere ödenemeyecek. Büyükşehir hizmetleri, vergi borcu bahanesiyle engellenmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.