Vekil Mustafa Varank: Bu yalanlara inanmayın

Bursa AK Parti Milletvekili Mustafa Varank ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Mudanya'da incir hasadına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 16:43
Kaynak: İHA
Vekil Mustafa Varank: Bu yalanlara inanmayın

Bursa AK Parti Milletvekili Mustafa Varank ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Mudanya Üniversitesi'nin ardından, dünyanın dört bir yanına ihraç edilen siyah incirin üretildiği Mudanya'nın Çepni Köyü'ne giderek çiftçilerle birlikte incir hasadı yaptı. Varank, burada yaptığı açıklamada, "Siyah incir, Bursa için coğrafi işaretli bir ürün. Bursa, tarımda Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri. Buradaki ürünlerin bir kısmı ihracata gidiyor, bir kısmı ise iç piyasada tüketiliyor. Çiftçilerimizle birlikte hasada katıldık ve bölgenin tarımını geliştirmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Varank, ayrıca Türkiye genelindeki domates ve salça fabrikalarındaki durumu yakından takip ettiklerini belirtti. "Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin memnuniyetini sağlamak için sahadayız. Zeytin hasadının da başlayacak olmasıyla ilgili olarak, Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve diğer yetkililerle gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Bursa'nın tarımda liderliğini devam ettirmesi için gayret ediyoruz" diye konuştu.

Varank, Tarım Bakanlığı'nın yeni destek sistemlerine yönelik eleştiriler hakkında da açıklamada bulundu. “Bildiğiniz gibi Tarım Bakanlığımız yeni dönemde uzun vadeli olarak ve ürüne dayalı, planlamaya dayalı yeni bir destek sistemini tüm Türkiye'ye ilan etti. Ben buradan özellikle şunun altını çizmek istiyorum. Bu destekleri farklı yalanlarla, iftiralarla karalamaya çalışan kesimler var. Şu destek kalktı, bu destek kalktı diyenler var. Çiftçimiz zaten işin ne olduğunun. gayet bilincinde. Ama vatandaşlarımızın da şunun bilmesini istiyorum. Lütfen bu yalanlara inanmayın. Özellikle Tarım Bakanlığı'mızın yeni açıkladığı destekler hem daha önceki desteklerin ilerisinde olup aynı zamanda Türkiye'de planlamayı getirerek daha dengeli üretimi sağlayacak. Desteklerden çiftçilerimiz de istifade edecek. İnşallah bunun sofraya yansımasını da vatandaşlar olarak hep birlikte görmüş olacağız” dedi. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.