Ünlü yazar Buket Uzuner Bursa'da konuştu!

Gemlik Kitap Limanı, üçüncü yılında da edebiyatseverlerin buluşma noktası olmayı sürdürüyor. "Sözcüklerin Rotası" sloganıyla yola çıkan festival, bu yıl da birbirinden değerli isimleri ağırlamayı sürdürüyor. Geçtiğimiz Pazar günü kapılarını açan fuarda, ünlü şairler, yazarlar, gazeteciler ve siyasetçilerle birlikte Gemlikli yazarlar da okurlarıyla bir araya gelerek unutulmaz anlar yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
Ünlü yazar Buket Uzuner Bursa'da konuştu!

Halk Şairi Avni Yeğin ile Türkiye Şair, Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği Onursal Genel Başkanı Hasan Azkıran, gerçekleşen programda yer aldı.

İki isim ‘Atatürk ve Şiirin Toplumdaki Yeri” konulu söyleşide açıklamalarda bulundu.

Şairler söyleşide şiir sanatı, Türk toplumunun şiire olan ilgisi ile Atatürk ve Milli Mücadele şiirlerinden bahsederek sevilen şiirlerini okudular.

Daha sonra “Kadının Toplumdaki Yeri” söyleşisine Gazeteci Özge Demir, konuşmacı olarak katıldı.

Demir, kadına şiddet ve kadın cinayetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Konukların hediyelerini Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Arzu Karataş verdi.

BUKET UZUNER SÖYLEŞİDE KONUŞTU

Uzun Beyaz Bulut Gelibolu, Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları, Kumral Ada Mavi Tuna gibi çok okunan kitapların yazarı Buket Uzuner ise akşam programa katılım sağlayarak söyleşi gerçekleştirdi.

Fuar alanı yanında açık havada kurulan söyleşinin moderatörlüğünü Av. Pelin Yılmaz yaparken Uzuner, söyleşide Türk dilinin dünyadaki yerinden bahsetti.

Bunun yanında yazar dilin düşünme şekillerine etkisini, Türkçe’de genellikle öznenin cümlenin sonunda kullanıldığını, bireyciliğin arka planda olduğu için Türklerin kendilerinden önce başka insanları önemseyen, misafirperver insanlar olduklarını belirtti.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Uzuner ve Yılmaz’a hediyelerini takdim etti.

BUGÜN HANGİ PROGRAMLAR VAR?

Gemlik Kitap Limanı’nda bugün saat 18.00’de Osman Balcıgil, "Yağmur Çiseliyor, 80 Darbesine Bugünden Bakmak", 19.00’da Tolga Şardan, Sedat Bozkurt, "Devlet, Medya, Toplum, Geleceğin Siyaset Senaryoları”, 20.00’de Erman Toroğlu “Oynadım, Oynattım, Oynatalım” söyleşileri yer alacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.