Üniversite adaylarına tercih dönemlerinde Osmangazi’den destek

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, üniversite adaylarına tercih süreçlerinde yardımcı olmak amacıyla Tercih Danışmanlığı ve Rehberlik hizmeti sunmaya başladı. Ücretsiz olarak verilen bu hizmete öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
Üniversite adaylarına tercih dönemlerinde Osmangazi’den destek

Yükseköğretim Kurumu Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından, Osmangazi Belediyesi ilçenin çeşitli noktalarında Tercih Danışmanlığı ve Rehberlik merkezleri açtı.

Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi, Demirtaş Kültür Merkezi ve Emek Yetenek Evi'nde kurulan bu merkezlerde, uzman eğitmenler tarafından gençlere ücretsiz olarak puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre danışmanlık sağlanıyor.

Gençlerin en doğru üniversite ve bölüm seçimlerine katkıda bulunacak olan Tercih Danışmanlığı ve Rehberlik merkezleri, 25-29 Temmuz tarihleri arasında 10.00 ile 19.00 saatleri arasında üniversite adaylarına hizmet verecek.

ÖĞRENCİLER GELECEKLERİNİ BELİRLİYOR

Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Tolga Bahadır Şimşek, Emek Yetenek Evi’nde oluşturulan Tercih Danışmanlığı ve Rehberliği merkezinde üniversite adayları için danışmanlık desteği veriyor. Şimşek, “Öğrencilerimizin en doğru tercihleri yapmalarını sağlamak adına üniversiteler ve bölümler hakkında en verimli bilgilendirmeyi yapıyoruz. Öğrencilerimize ve velilerine, üniversitelerin artı ve eksi yönlerinin yanı sıra kampüs hayatı, seçecekleri bölümlerdeki iş imkanları, günümüzün gözde meslekleri gibi konularda bilgilendirmeler yapıyoruz. Geleceklerini belirleyecek bir tercih yaparken gençlerimize böyle önemli bir hizmeti sunduğu için Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a ve tüm emeği geçenlere şahsım ve üniversite adaylarımız adına teşekkür ediyorum. Çok sayıda gencimize ve velilerine ulaşarak tercih konusunda gerekli bilgilendirmeleri yapacağız” dedi.

DOĞRU TERCİH İÇİN ADAYLARI BEKLİYORLAR

Üniversite adayları için tercih danışmanlığı ve rehberlik hizmeti veren Rehberlik Öğretmeni Seda Demir, “Öğrencilerimize hem üniversite hayatını tanıtmak, hem de kendi ilgi alanları doğrultusunda en doğru tercihleri yapmalarını sağlamak adına destek veriyoruz. Gençlerimizi ve velilerini, en doğru tercihi yapmalarına destek olabilmek adına Tercih Danışmanlığı ve Rehberliği merkezlerine bekliyoruz” bekliyoruz” diye konuştu.

“KAFAMDAKİ BELİRSİZLİKLER ORTADAN KALKTI”

Üniversite tercihi için Emek Yetenek Evi’ne gelen üniversite adayı Ceren Özer, “Milli Piyango Anadolu Lisesi mezunuyum. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından şuan tercih heyecanı yaşıyorum. Hangi üniversiteye ve bölüme gideceğim konusunda bir kararsızlık yaşadım. Buradaki hocalarımız sayesinde kafamdaki belirsizlikler ortadan kalktı. Bizlere bu hizmeti sunan Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.