Uluslararası kuruluş Fitch Ratings, Bursa'nın kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 8 büyükşehir belediyesinin kredi notunu yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
Uluslararası kuruluş Fitch Ratings, Bursa'nın kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden tahvil temerrüt notları, ‘B+’dan ‘BB-‘ye çıkarıldı; not görünümü ise "durağan" olarak belirlendi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu gelişmenin Bursa’nın uluslararası alanda yabancı yatırımcılar için daha cazip hale geleceğini ifade etti.

Başkan Bozbey, "Kaynaklarımızı etkin ve verimli bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Projelerimiz ve yatırımlarımızla Bursa’yı Türkiye’nin ve dünyanın en yaşanabilir şehirlerinden biri yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Kentin her alanında güvenle geleceğe baktığını vurgulayan Bozbey, "Ekonomik zorluklara rağmen yatırımlarımıza devam ediyoruz ve vatandaşlarımızın yanında duruyoruz. Öz kaynaklarımızı doğru kullanarak Bursalılara güven vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.