TürkTraktör’den fuar öncesi önemli açıklamalar!

TürkTraktör Tarım Fuarı öncesinde Bursa'da basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
TürkTraktör’den fuar öncesi önemli açıklamalar!

TürkTraktör, yaklaşan tarım fuarı öncesinde Divan Otel’de gazetecilerle bir araya geldi. Basın toplantısına, TürkTraktör Şirket Lideri Matthieu Séjourné, TürkTraktör Ticari Genel Müdürü Ahmet Can, TürkTraktör Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Rehda Cem Akyüz ve çok sayıda gazeteci katıldı.

MATTHİEU SÉJOURNÉ: “TÜRKİYE’DEKİ İLK GÖREVİM DEĞİL”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Matthieu Séjourné, daha önce de 2009-2019 yılları arasında TürkTraktör’de çalıştığını belirterek, “Bu büyük şirketin genel müdürü olarak bu fuara katılmaktan gurur duyuyorum. Bu fuar ile birlikte yeni ürünlerimizi çiftçilerle buluşturacak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Séjourné, konuşmasının devamında Çin’in tarım sektöründeki rekabetine değinerek, “Çin, tarım ekipmanları açısından dünyada ikinci büyük pazar. Türkiye ile şu anda bir anlaşma yok, ancak özellikle deprem sonrası ihtiyaç duyulan makinelerin Çin’den temin edildiğini gördük” ifadelerini kullandı. Tarımda veri teknolojisinin önemine de dikkat çeken Séjourné, “Veri gelecekte tarımı şekillendirecek. Çiftçiler, bu teknoloji sayesinde tarla hakkında daha fazla bilgiye sahip olarak daha doğru kararlar alabilecek” dedi.

AHMET CAN: “TARLAM CEPTE UYGULAMASI İLE ÇİFTÇİLERİN VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYORUZ”

Séjourné’nin ardından konuşan TürkTraktör Ticari Genel Müdürü Ahmet Can, çiftçilere sundukları dijital çözümlerden bahsederek, “Tarlam Cepte uygulaması sayesinde çiftçilerimiz teknolojiyi kullanarak verimliliklerini artırıyor ve işlerini kolaylaştırıyor” dedi. Ahmet Can, Türkiye’de tarım sektöründeki iş gücünün azalmasının bir tehdit oluşturduğunu belirterek, mekanizasyondaki gelişmelerin bu açığı kapatmadığını söyledi.

YENİ TEKNOLOJİLER VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM

Séjourné, konuşmasında sürdürülebilir tarıma da değindi. Gelecek yıllarda tarım alanlarının azalmasına rağmen teknolojinin tarımda fırsat yarattığını belirterek, “2050 yılında, 10 milyar insanı doyuracak tarım alanlarına ihtiyacımız olacak. Bu nedenle teknolojiyi tarıma uyumlu hale getirmek çok önemli” dedi. Séjourné ayrıca, bu yıl Bursa’da çiftçilerle buluşturacakları yapay zeka destekli ürünlerden de bahsetti. Bursa’nın TürkTraktör için bir ölçüm noktası olduğunu belirten Séjourné, fuarda çiftçilerle etkileşim kurarak onların geri bildirimlerini almayı hedeflediklerini söyledi.

TÜRKTRAKTÖR’ÜN ÜRETİM VE İHRACATTAKİ YERİ

TürkTraktör’ün global pazardaki yerine değinen Matthieu Séjourné, “Üretimimizin üçte birini ihraç ediyoruz. Türkiye’deki traktör ihracatının yüzde 80’ini TürkTraktör gerçekleştiriyor. Bu yıl pandeminin etkisiyle Türkiye traktör pazarında küçülme yaşandı, ancak diğer ülkelerde de benzer bir durum gözlemliyoruz” dedi. Dünyanın 125 ülkesinde TürkTraktör’ün ürettiği traktörlerin kullanıldığını vurgulayan Séjourné, Çin, Kuzey Amerika ve Hindistan’ın global pazarda önemli oyuncular olduğunu belirtti.

BURSA TARIM FUARI’NDA SERGİLENECEK YENİ TARIM ROBOTU

Toplantının sonunda yarınki fuar hakkında ipuçları veren Séjourné, “Fuarda, zararlı otları tespit eden otonom bir tarım robotunu tanıtacağız. Bu robot, kameralar sayesinde bitkileri zararlı otlardan ayırarak daha az ilaç kullanımı ve düşük maliyet sağlıyor” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.