Türkiye’nin enerji stratejilerine katkıda bulunma açısından kritik adım

Bursa Uludağ Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı’nın 2019/18 sayılı genelgesi kapsamında belirlenen enerji tasarrufu hedefini aştı. Üniversiteye bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından “Üstün Başarı Belgesi” verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
 Türkiye’nin enerji stratejilerine katkıda bulunma açısından kritik adım

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, düzenlenen belge teslim töreninde açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, Türkiye’nin enerji stratejilerine katkıda bulunma açısından kritik bir adım olarak değerlendirilen başarının özellikle cari açığın azaltılması ve kamuda etkin maliyet yönetimi açısından stratejik bir rol oynadığına değindi.

Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; 'Alınan bu belge, sadece maliyetlerin düşürülmesi anlamında değil, aynı zamanda yerli enerji kaynaklarının kullanımını teşvik ederek cari açığın azaltılmasına da doğrudan katkı sağlamaktadır. Enerji verimliliği, yalnızca finansal faydalar açısından değil, aynı zamanda enerjide dışa bağımlılığı azaltma noktasında da önemli bir unsur olduğuna dikkat çekmektedir.

Üniversitede etkin enerji yönetimi ve tasarruf uygulamalarının artması yönünde de projeler sürdürüyoruz. Bu anlamda yürüttüğümüz tüm faaliyetlerimiz, enerji kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlamış ve üniversitemizin enerji yönetimi stratejilerini daha da ileriye taşımıştır. Elde ettiğimiz bu başarı, üniversitemizin enerji verimliliği alanındaki öncü olma pozisyonunu pekiştirmiş ve kamuda enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik çabaların önemli bir örneği olarak ön plana çıkmıştır.' dedi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftci ise konuşmasında 'Isıtma sistemlerinin modernizasyonu sayesinde enerji tüketiminde önemli bir düşüş sağlanmış, binaların doğalgaz tüketim maliyetlerinde ciddi azalmalar kaydedilmiştir. Bu çalışmalar, üniversitenin enerji yönetimi stratejilerinin başarısının somut birer kanıtı niteliğindedir.' ifadelerine yer verdi. 

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftci, üniversitedeki birim temsilcilerine başarı belgelerini takdim etti. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.