Türk otomotiv endüstrisi ihracatçıları gaza bastı

Türk otomotiv endüstrisinin ihracatçılar, yeni iş fırsatları ve projeler geliştirmek için uluslararası arenada aktif bir rol üstlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
Türk otomotiv endüstrisi ihracatçıları gaza bastı

9-13 Eylül 2024 tarihleri arasında Almanya'da düzenlenen prestijli Automechanika Frankfurt Fuarı'na ülkemiz sadece milli katılımla değil, aynı zamanda Ur-Ge projesiyle de önemli bir katkı sağladı.

Ticaret Bakanlığı'nın desteklediği "Otomotiv Sektöründe Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi" kapsamında, Uludağ Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından seçilen 9 firmadan 17 yetkili, 9-13 Eylül 2024 tarihleri arasında Almanya'da düzenlenen dünyaca ünlü Automechanika Frankfurt Fuarı'na ziyarette bulundu.

80'DEN FAZLA ÜLKEDEN 4200'E YAKIN KATILIMCI FİRMA BİR ARAYA GELDİ

80'den fazla ülkeden 4200'e yakın katılımcı firmanın bir araya geldiği Automechanika Frankfurt Fuarı, otomotiv satış sonrası pazarının en önemli buluşma noktası oldu. Fuar, katılımcılara ikili iş görüşmeleri ve yeni işbirlikleri kurma imkanı sunmasının yanı sıra, dijitalleşme, mobilite, yapay zeka ve sürdürülebilirlik gibi sektörün geleceğini şekillendiren konularda düzenlenen oturum ve etkinliklerle de dikkat çekti.

OİB tarafından düzenlenen fuar ziyareti faaliyeti kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, Hannover Ticaret Ataşesi Yunus Emre Karan, OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu, Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ayşe Mehtap Ekinci, T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu uzmanı Sinan Korkmaz ve OİB yetkilileri proje katılımcısı firma yetkilileriyle buluştu.

FUARDAN ÖNEMLİ KAZANIMLAR İLE AYRILDIKLARINA İNANIYORUM’

OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu, ‘Otomotiv Sektöründe Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi de 18 firmamızın katılımları ile devam ediyor. Üyelerimizi Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın getireceği sınırda karbon düzenlemesi gibi düzenlemeler hakkında bilinçlendirmeyi, onlara rehberlik etmeyi, karbon emisyonlarını azaltarak, karbon nötr olarak Yeşil Düzenin getireceği şartlar doğrultusunda dönüşmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. 9 küme firmamızdan 17 firma yetkilisi Automechanika Frankfurt Fuar ziyareti organizasyonunda bizlerle birliktelerdi. Küme firmalarımızın Fuardan önemli kazanımlar ile ayrıldıklarına inanıyorum.’ açıklamasında bulundu.

Hannover Ticaret Ataşesi Yunus Emre Karan ise, ihracatçı firmalarımızla Frankfurt’ta birlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.