Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'ne nasıl gidilir?

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'ne nasıl gidilir? sorusu arama motorlarında merak edilerek araştırılan sorular arasında yerini aldı. Peki, merak edilerek araştırılan Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'ne nasıl gidilir? sorusunun yanıtı nedir? İşte detaylı cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'ne nasıl gidilir?

“Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’ne nasıl gidilir?” sorusu, arama motorlarında sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, bu müzeye nasıl ulaşabilirsiniz? İşte Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'ne ulaşım için detaylı bilgiler...

TOFAŞ BURSA ANADOLU ARABALARI MÜZESİ TARİHÇESİ

Bursa’nın zengin tarihine ve sanayileşme sürecindeki önemli bir dönüm noktasına ışık tutan Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, Türkiye’nin ilk araba müzesi olma özelliğini taşıyor. 17.000 metrekarelik geniş bir alana yayılan müze, ziyaretçilerine tekerleğin at arabasından otomobile evrimini gözlemleme fırsatı sunuyor.

MÜZENİN DOĞUŞU VE TARİHİ

Müze, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 30 yıllığına kiraladığı eski bir ipek fabrikasının restore edilmesiyle 2002 yılında ziyarete açıldı. Mimar Naim Arnas tarafından titizlikle gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sonucu, tarihi doku bozulmadan günümüze taşındı.

MÜZEDE SERGİLENENLER

Müzede, Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplanan ve restore edilen birbirinden ilginç araçlar yer alıyor. 2600 yıllık bir savaş arabası, kağnılar, at ve öküz arabaları, top arabaları gibi tarihi araçlar, ziyaretçilere geçmişe yolculuk yapma imkanı sunuyor. Ayrıca, Tofaş üretimi otomobiller de müzede sergilenerek, Türkiye’nin otomotiv sanayindeki gelişimine dair önemli ipuçları veriyor.

MÜZE BİNASININ ÖZELLİKLERİ

Müze binası, eski bir ipek fabrikasının yanı sıra Umurbey Hamamı, Eski Türk Evi, Fırın ve Baca, Havuz, Dokuma Alanı, Mancınıkhane ve Kozaklık gibi farklı bölümlerden oluşuyor. Her biri, müzenin zengin içeriğini tamamlayıcı ve tarihi dokuyu koruyan özellikler taşıyor. Özellikle 300 yıllık çınar ve 200 yıllık karadut ağacı, müze bahçesine ayrı bir güzellik katıyor.

MÜZEDE ZAMAN YOLCULUĞU

Müzede sergilenen eserler, ziyaretçilere MÖ 12000 yılından günümüze kadar Anadolu’da otomotiv alanındaki gelişimi görsel bir şölenle sunuyor. Ahşap kazıklardan buharlı motorlara, tekerleğin Anadolu’ya ilk gelişiyle hidrolik direksiyon sisteminin icadına kadar uzanan geniş bir zaman dilimini kapsayan sergi, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

TOFAŞ BURSA ANADOLU ARABALARI MÜZESİ'NE NASIL GİDİLİR?

Müzeye ulaşım sağlamak için ayrıca 3İ, 4A, 38D, 94, 3C, 4B, E12 ve 37 numaralı otobüsleri ya da Setbaşı'na giden Mollaarap dolmuşlarını kullanabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.