Osmangazi Belediyesi’nden 4 Ekim’e özel unutulmaz etkinlik

Osmangazi Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü özel bir etkinlik ile kutladı. Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, bu anlamlı günde renkli bir atmosferde minik ziyaretçilerini ağırladı. Etkinlik, can dostların giydiği sevimli kıyafetlerle adeta bir bayram havası yarattı ve hayvan sevgisini pekiştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
Osmangazi Belediyesi’nden 4 Ekim’e özel unutulmaz etkinlik

Osmangazi Belediyesi, doğaya, çevreye ve hayvanlara verdiği önemle dikkat çekiyor. Bu kapsamda, barınaktaki kedi, köpek ve keçiler, kendileri için özel olarak hazırlanmış olan rengarenk kıyafetlerle etkinlikte yer aldı.

Minik misafirler, sevimli dostlarla bir araya gelerek unutulmaz anlar yaşadı. Etkinliğe katılan öğrenciler, sadece hayvanlarla vakit geçirmekle kalmadı; aynı zamanda barınaktaki kedi ve köpeklerin kulübelerini boyayarak onlara daha güzel bir yaşam alanı sunma fırsatı buldular.

Etkinlikte Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, hayvanların insan yaşamındaki önemine vurgu yaptı.

Başkan Aydın, “Sadakatleri ve sevgileriyle bizimle olan bu can dostlarımızı sadece 4 Ekim’de değil, her gün hatırlamalıyız. Onların da birer canlı olduğunu unutmamalı ve çocuklarımızı bu düşünceyle büyütmeliyiz” dedi.

Aydın, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nin Türkiye’nin ve Avrupa’nın en modern barınaklarından biri olduğunu belirtti. 900 hayvan kapasiteli tesisin, özel kedili villaları ile dikkat çektiğini de sözlerine ekledi.

Başkan Aydın, barınakta görevli 60 personelin, hayvanların sağlığı ve mutluluğu için büyük bir özveri ile çalıştığını ifade etti. “Burada, her can dostumuza sıcak bir yuva sunmayı amaçlıyoruz. Onları sahiplenmek, bir aileye kavuşturmak, onlara güzel bir gelecek sunmak için hep birlikte mücadele etmeliyiz” diyerek, hayvanların bir aileye sahip olmanın mutluluğunu yaşaması gerektiğine dikkat çekti.

Etkinliğin sonunda, Başkan Aydın, öğrencilere 'Hayvan Dostu Sertifikası' vererek onların hayvan sevgisini teşvik etti. “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın doğayı, hayvanları ve yeşili sevip korumaları, hepimiz için son derece önemlidir” diyerek, herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Düzenlenen bu etkinlik, hayvanların korunmasına yönelik farkındalığı artırırken, toplumun bu konudaki duyarlılığını pekiştirdi. Osmangazi Belediyesi, hayvanlara yönelik bu tür etkinlikleri artırarak, daha yaşanabilir bir çevre ve daha mutlu bir Bursa için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.