Nilüfer’deki ilk Kent Lokantası Görükle’de hizmete girdi

Nilüfer Belediyesi, sağlıklı ve uygun fiyatlı yemek imkanı sunan yeni bir hizmete imza attı. Kentin ilk Kent Lokantası Görükle Mahallesi’nde açıldı. Lokantada sunulan dört çeşit yemeğin toplam bedeli 70 lira olacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
Nilüfer’deki ilk Kent Lokantası Görükle’de hizmete girdi

Açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Nihan Alpay, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Başkan Özdemir, törende yaptığı konuşmada, kent lokantası projesinin dayanışma ve sosyal yardımlaşmayı artırmayı hedeflediğini belirtti.

Sağlıklı ve Uygun Fiyatlı Yemek

Başkan Şadi Özdemir, 101 metrekarelik alana sahip lokantanın aynı anda 52 kişiye hizmet verebileceğini ve günlük 300 kişiyi ağırlayacağını ifade etti. Menüler, uzman diyetisyenler tarafından hazırlanarak ortalama 900 kalori içerecek şekilde düzenlenmiş. Lokanta, pazar günleri hariç haftanın 6 günü, saat 13.00 ile 18.00 arasında açık olacak.

Özdemir, ilk olarak üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Görükle Mahallesi'ni tercih ettiklerini, gelecekte benzer lokantaların da öğrenci yoğunluklu veya düşük gelirli bölgelerde açılacağını belirtti. Ayrıca, Nilüfer Kent Lokantası’nda bir öğünün fiyatının 70 lira olacağını duyurdu.

Askıda Yemek Uygulaması Başlatıldı

Başkan Özdemir, lokantada ihtiyaç sahipleri için "askıda yemek" uygulaması başlattıklarını açıkladı ve kendisinin 10 kişilik destek sağlayacağını belirtti. Katkıda bulunmak isteyen herkesi bu uygulamaya destek olmaya çağırdı.

Fiyatlar 70 Lira Olacak

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa’daki üçüncü Kent Lokantası'nın açıldığını ve tüm kent lokantalarında öğün fiyatlarının 70 lira olacağını söyledi. CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal da, bu hizmetin asgari ücretliler, emekliler ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek, CHP'li belediyeleri gıdayı temel bir hak olarak gördükleri için kutladılar.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yaparak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Tarım AŞ adına askıda yemek için aylık 150 yemek sözünü verdi.

Nilbel Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, kent lokantalarının yaygınlaştırılmasının ihtiyaç sahiplerine önemli katkı sağlayacağını vurguladı ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Görükle Mahalle Muhtarı Hasan Sert de, hayat pahalılığının öğrencilerin eğitimlerine olumsuz etkide bulunduğu bir dönemde Nilüfer Belediyesi’nin sunduğu bu hizmetin büyük önem taşıdığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.