Hava Durumu

Nilüfer'de tiyatro severler "Şvayk" ile buluştu!

Nilüfer Kent Tiyatrosu, Bertolt Brecht'in "Şvayk" oyunu ile yeni sezonuna başladı. Oyun, savaşın absürtlüğünü ve insanın savaş karşısındaki çaresizliğini gözler önüne seriyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 17:09
Muhabir: Fethiye AKIN
Nilüfer'de tiyatro severler "Şvayk" ile buluştu!

Nilüfer, 24 Ekim'den itibaren savaşın acımasız yüzünü ve insanın savaş karşısındaki çaresizliğini Bertolt Brecht'in ölümsüz eseri "Şvayk" ile mercek altına aldı. Doğu Yaşar Akal'ın yönetmen koltuğunda oturduğu oyun, Nâzım Hikmet Kültürevi'nde tiyatroseverlerle buluştu.

Jaroslav Hašek'in "Aslan Asker Şvayk" romanından uyarlanan oyun, Yücel Erten'in çevirisiyle Türkçeye kazandırıldı. Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncularının başarılı performansıyla hayat bulan "Şvayk", izleyenleri kahkaha ile düşündürmeye devam ediyor.

Oyunun açılışına katılan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, oyuncuları ve yönetmeni tebrik ederek, "Nilüfer, kültür ve sanatın başkenti olmaya devam ediyor. 'Şvayk' gibi anlamlı oyunlarla hem sanatseverlere keyifli saatler geçirme fırsatı sunuyoruz hem de toplumsal farkındalık yaratıyoruz." dedi.

Yeni sezonda Nilüfer Kent Tiyatrosu, 6 farklı oyunla tiyatroseverlerle buluşacak. Çocuk oyunlarının da yer alacağı repertuvarla, tiyatro hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap edecek.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.