Mudanya Mütarekesi’nin 102. yıl dönümü kutlamaları başlıyor!

Mudanya Mütarekesi’nin 102. Yıldönümü kutlamaları başlıyor. Kutlamalar 11 Ekim’e kadar her gün çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
Mudanya Mütarekesi’nin 102. yıl dönümü kutlamaları başlıyor!

Mudanya Mütarekesi’nin 102. Yıldönümü kutlamaları, 3 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek Barış Yürüyüşü ile başlayacak. Mütarekenin imzalandığı 11 Ekim’e kadar sürecek etkinlikler, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birini anmak amacıyla düzenleniyor.

“Kuruluşta İmzamız Var / 9 Gün: Barışa Giden Yol” temasıyla planlanan program, Mütareke görüşmelerinin başlangıç tarihi olan 3 Ekim’den imza tarihine kadar devam edecek.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, bu anlamlı etkinliklere tüm Cumhuriyet sevdalılarını davet ederek, “102 yıl önce Mudanya’da imzalanan Mütareke, barışın yolunu açan bir dönüm noktasıdır. Birlik ve beraberlik içinde bu günleri kutlamak için herkesin katılımını bekliyoruz. Barışın ve özgürlüğün sesini Mudanya’dan birlikte duyuralım” dedi.

Kutlamaların ilk gününde "Barışa İlk Adım" temalı etkinlikler gerçekleştirilecek. Barış Yürüyüşü, İskele Meydanı’ndan başlayıp Mütareke Meydanı’nda sona erecek.

Etkinlikler kapsamında ayrıca “Tarih Yapan İnönü” sergisinin açılışı yapılacak ve saat 19.30’da tarihçi-yazar Sinan Meydan, Mütareke’nin önemini vurgulayan bir konuşma yapacak. İlk günün programı, saat 21.00’de Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseriyle tamamlanacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.