Mudanya Mütarekesi’nin 102’nci yılı etkinlikleri sona erdi

Mudanya Mütarekesi'nin 102. yıl dönümü kutlamaları, ünlü müzisyen Kerem Görsev Trio'nun muhteşem konseriyle sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
Mudanya Mütarekesi’nin 102’nci yılı etkinlikleri sona erdi

Mudanya Belediyesi tarafından, “Kuruluşta İmzamız Var / 9 Gün: Barışa Giden Yol” temasıyla, müzakerelerin başladığı 3 Ekim’den bu yana kutlanan Mudanya Mütarekesi’nin 102’nci yılı etkinlikleri ünlü müzisyen Kerem Görsev Trio'nun konseriyle son buldu. 

Mütareke Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü Toker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra Mudanya Mütarekesi Barış Yolu Ödülü Seçici Kurul Üyeleri, ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Mudanyalılar katılım sağladı.

Geçtiğimiz yıl, Mudanya Mütarekesi 2023 Barış Yolu Ödülü'ne layık görülen ancak yoğun maç takvimi nedeniyle ödül törenine katılamayan Milli Kadın Voleybol Takımı'na Mudanya Mütarekesi Barış Yolu Ödülü takdim edildi.

Saliha Şahin, Dilay Özdemir, Melisa Bükmen, Selin Adalı, Bilge Paşa ve Selin Çalışkan'a ödülü İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü Toker verdi.

Toker, 'Atatürk’ün kızları olarak kazandıkları büyük başarılardan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bu ödülü kızlarımıza vermekten dolayı gurur duyuyorum' açıklamasında bulundu.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ise, 'Onlarla birlikte ağladık, onlarla birlikte güldük. Şimdi bile düşündükçe tüylerimiz diken diken oluyor. Hepimizi gururlandırdılar. Her türlü ödüle layıklar. Kızlarımızla beraber çok umutlanıyoruz. İyi ki varsınız. Hepinizi tebrik ediyorum.' dedi. 

Geçtiğimiz yılın ödülünü bu yıl alan Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ardından sahneye dünyaca ünlü caz piyanisti Kerem Görsev Trio çıktı.

Güçlü melodileri ve etkileyici performansıyla izleyenlerden tam not alan Görsev, hem cazın ritmleriyle hem de seçtiği parçalarla Mudanya'nın barış ve bağımsızlık ruhuna ortak oldu.

Konserin sonunda Atatürk ve İsmet İnönü'yü anarak İzmir Marşı'nı Mudanyalılarla birlikte söylemesi, geceye duygusal bir boyut kazandırdı.

Konserin ardından sahneye gelen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Kerem Görsev Trio'ya ve geceye katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Dalgıç, dokuz gün boyunca Mudanya Mütarekesi'nin her anını yaşadıklarını belirterek, bu anlamlı etkinlikte değerli isimleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Özellikle Kerem Görsev'e Mudanya için bir beste sözü vermesi nedeniyle teşekkür eden Dalgıç, bu jestin Mudanya'ya olan bağlılığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.