Mudanya Mütarekesi'ne uluslararası bakış

Bursa'da 4-5 Ekim tarihlerinde düzenlenecek, Mudanya'nın tarihi önemini vurgulayacak "Uluslararası Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyumu" bölgenin kültürel mirasının korunmasına yönelik adımlar atmayı amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
Mudanya Mütarekesi'ne uluslararası bakış

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Mudanya Belediyesi, Çekül Vakfı ve Bursa Okulu iş birliğiyle 4-5 Ekim tarihleri arasında 'Uluslararası Mudanya Mütarekesi ve Kültürel Miras Sempozyumu' gerçekleştirilecek.

Sempozyum, açılış konuşmasını Harvard Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cemal Kafadar’ın yapacağı ve birçok akademisyenin katılacağı önemli bir etkinlik olacak. Mudanya’nın tarihsel önemini vurgulayacak olan bu sempozyum, geçmişi geleceğe taşımak için önemli bir platform oluşturacak.

Sempozyumda, Mudanya’nın kültürel dokusunu derinlemesine ele alacak akademik oturumlar yer alacak. Program, çeşitli bildiriler ve 'Mavi Yeşil Mudanya' konulu bir söyleşi ile zenginleştirilecek.

Ayrıca, belediye başkanları ve kent konseyi başkanları forumu ile 'Mudanya Fotoğrafları ve Gazeteleri Sergisi' gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Sempozyum Onur Kurulu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç'tan oluşuyor.

Etkinlik, bölgenin tarihi ve kültürel mirasının korunmasına yönelik akademik bir zemin hazırlamayı hedefliyor. Geçmişin izlerini günümüze taşımayı amaçlayan bu sempozyum, yerel ve uluslararası akademik çevreler arasında güçlü bir bağ kurmayı da sağlayacak.

ETKİNLİK DETAYLARI

Etkinlik, Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cemal Kafadar’ın yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak. Sempozyumun ilk gününde Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Sait Liman’ın başkanlığını üstleneceği birinci oturumda, Prof. Dr. Odile Moreau, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Saime Yüceer, Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu ve Prof. Dr. Hatice Şahin konuşma yapacak.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sertaç Dokuzlu’nun başkanlığını yapacağı ikinci oturumda, Gerasimos Apostolatos, Vassileios Sakellaridis, Prof. Dr. Eugenia Mytilineou, Doç. Dr. İsmail Yaşayanlar ve Dr. Alper Can bilgilerini paylaşacak.

Sempozyumun üçüncü oturumunun başkanlığını Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Behçet Kemal Yeşilbursa üstlenirken, Dr. Georgios Limantzakis, Raif Kaplanoğlu ve Giovanni Cassano da konuşma yapacak.

Prof. Dr. Serhat Zaman’ın oturum başkanlığını üstleneceği günün son oturumu olan dördüncü oturumda ise Prof. Dr. Uğur Bilgili, Prof. Dr. Sertaç Dokuzlu, Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan ve Dr. Öğrt. Üyesi Yusuf Ziya Karaaslan bilgiler paylaşacak.

Etkinliklerin ilk günü, ‘Mavi Yeşil Mudanya’ isimli bir söyleşide Mithat Kırayoğlu, Cüneyt Pekman ve Ceyhun İrgil’in konuşmalarıyla son bulacak.

Etkinliğin ikinci günündeki beşinci oturumun başkanlığını Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç üstlenirken, Dr. Öğretim Üyesi Emine Şahin, Uğur Ozan Özen, Hilmi Haşal, Uzm. Sanat Tarihçi Fikret Alkan, Prof. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca ve Zümrüt Üskül konuşma yapacak.

Mudanya ve çevresindeki yerel yönetimlerin geleceğe dair ortak bir vizyon geliştirmelerine fırsat sunacak olan ‘Belediye Başkanları ve Kent Konsey Başkanları Forumu’, bölgede sürdürülebilir kalkınma ve iş birliği kültürünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.