Köylerin geleceği için el ele: Başkan Deviren Kurtul’da

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, Belediye Başkanı Şükrü Deviren, “Başkan Mahallede” sloganıyla düzenlediği kırsal mahalle programlarına Kurtul’da devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
Köylerin geleceği için el ele: Başkan Deviren Kurtul’da

Bursa’da Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, “Başkan Mahallede” sloganıyla her hafta gerçekleştirdiği kırsal mahalle programlarına Kurtul’da devam etti. Etkinliğe Başkan Deviren’in yanı sıra başkan yardımcıları Arzu Karataş ve Durmuş Uslu, belediye meclis üyeleri, CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan ile yönetim kurulu üyeleri ve daire müdürleri katıldı.

Kurtul Muhtarı Nurettin Demir, etkinlikte yaptığı konuşmada, Başkan Deviren’e köylerine gösterdiği ilgi ve sunduğu hizmetler için teşekkür etti. CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan ise, Gemlik halkıyla dayanışma içinde, köylerin ihtiyaçlarını karşılamak için birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Deviren, konuşmasında köy yaşamının sürdürülebilirliğine dikkat çekerek, “Eğer köy hayatını devam ettiremeyip gençleri köylerinde tutamazsak, tarlalarımızı anlamadığımız yabancılar sürecek” dedi.

GENÇLERE FUTBOL SAHASI

Deviren, gençlerin köylerine bağlı kalmalarını sağlamak amacıyla sosyal yaşamı zenginleştirecek projeler geliştireceklerini vurguladı. “Futbol sahaları gibi alanlar oluşturmak ve gençlere destek vermek, belediyemizin öncelikleri arasında yer alıyor” diye ekledi.

Ayrıca, köylerin büyümesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi ile uzun vadeli planlamalar yaptıklarını belirten Deviren, bu projelerin 50 ila 100 yıllık süreçleri kapsaması gerektiğini ifade etti. Köylerin dış görünümünü iyileştirmek ve yerel ürünlerin satılabileceği alanlar oluşturmak için de adımlar atacaklarını sözlerine ekledi.

KÖYLERE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Su ve doğalgaz sorunlarının farkında olduklarını söyleyen Başkan Deviren, bu sorunların çözümü için Devlet Su İşleri ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği yapacaklarını duyurdu. Doğalgaz çalışmalarının bazı köylerde 2025 yatırım planına alındığını da müjdeledi.

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Köy kadınlarına destek vermek için kooperatifleşme çağrısında bulunan Deviren, kadınların kooperatifler aracılığıyla ekonomik hayata daha fazla katılım gösterebileceğini vurguladı. “Birlikte başaracağız” mesajını yineleyen Deviren, köylerde sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için bilimsel çalışmalar yapılmasının önemine de dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.