Kıbrıs Barış Harekâtının 50. yılı İnegöl'de kutlandı

İnegöl Belediyesi'nin düzenlediği Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl programında zafer coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
Kıbrıs Barış Harekâtının 50. yılı İnegöl'de kutlandı

Bursa'nın İnegöl ilçesi, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yılını kutlamak amacıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İnegöl Belediyesi'nin düzenlediği programda, hem Kıbrıs'taki zafer coşkusu hem de ilçenin kurtuluş mücadelesi bir araya geldi.

İnegöl Belediyesi'nin bu yılki sloganı olan "Zaferden Kurtuluşa" kapsamında düzenlenen etkinlikte, Amfi Tiyatro adeta bir coşku yuvasına dönüştü. Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili duygusal bir video gösterimiyle başlayan program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. İnegöl Belediyesi Gençlik Korosu'nun seslendirdiği kahramanlık türküler ve Tarihi İnegöl Mehteri'nin gösterileri, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

PROTOKOL VE VATANDAŞLAR BİR ARAYA GELDİ

Etkinliğe İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kaymakam Eren Arslan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk ve İnegöl Temsilcisi Selami Seymen başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi, siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluşları ve vatandaş katıldı.  

BAŞKAN TABAN'DAN ZAFER VURGUSU

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı konuşmada, Ağustos ve Eylül aylarının Türkiye için önemli zaferlerle dolu olduğunu belirterek, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın da bu zaferlerden biri olduğunu vurguladı. Başkan Taban, "Bu akşam güzel bir program icra ediyoruz. İnegöl Belediyemizin Gençlik Korosu kahramanlık türkülerini okuyarak eserlerini sergiliyorlar. Beraberinde şanlı mehterimiz gösterilerde bulunuyor. İnegöl Tarihi Mehterimiz Rusya'da düzenlenen bandolar festivaline katıldı. Özellikle Türkiye'den sadece İnegöl'e davet geldi. Türkiye’nin ilk sivil mehteri olan İnegöl Tarihi Mehteran Takımı orada hem şehrimizi hem de ülkemizi temsil etti. İnşallah Türk Ordusu zaferler yazmaya edecek." diyerek Türk milletinin zaferlere olan inancını dile getirdi.

KAYMAKAM ARSLAN'DAN TARİHİN ÖNEMİ

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ise konuşmasında, bu tür programların tarihimizi, kültürümüzü ve geçmişimizi öğrenmemiz açısından önemli olduğunu vurguladı. Dün Kıbrıs'ta yaşadıklarımızın, bugün dünyanın farklı coğrafyalarında Türk ve Müslüman kardeşlerimizin yaşadıklarıyla benzerlikler taşıdığını belirten Arslan, tarihten ders çıkararak geleceğe daha güçlü bir şekilde ilerlememiz gerektiğini söyledi.

GAZİLERDEN GURUR VEREN KONUŞMALAR

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk ve İnegöl Temsilcisi Selami Seymen de yaptıkları konuşmalarda, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın önemini vurguladılar. Yumuk, Türkiye'nin artık kendi silahlarını üreten güçlü bir ülke haline geldiğini belirtirken, Seymen ise iki bayramı birden yaşadıklarını ifade etti.

UNUTULMAYAN KAHRAMANLIK

İnegöl'de düzenlenen bu anlamlı etkinlikle, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yılı bir kez daha hatırlandı. Katılımcılar, hem geçmişe saygı duruşunda bulundular hem de gelecek nesillere bu önemli olayın önemini aktardılar.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.