İznik'te Gaziler Günü coşkusu!

Bursa'nın tarihi ilçesi İznik, 19 Eylül Gaziler Günü'nde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile anlamlı bir törene ev sahipliği yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
İznik'te Gaziler Günü coşkusu!

Bursa'nın tarihi ilçesi İznik, 19 Eylül Gaziler Günü'nde anlamlı bir törene ev sahipliği yaptı. Saat 10.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayan tören, İstiklal Marşı'nın coşkulu şekilde okunmasıyla devam etti.

Törene, İznik Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta başta olmak üzere, ilçe protokolü, gazilerimiz, şehit aileleri ve İznikli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Muharip Gaziler Temsilciliği Başkanı İbrahim Eroğlu ve Jandarma Astsb. Üstçvş. Murat Küçükçetin'in günün anlam ve önemini belirten konuşmaları, katılımcılarda derin duygular uyandırdı. Gazimiz Ali Baraç'ın seslendirdiği şiir ise törene ayrı bir anlam kattı.

Törenin ardından protokol üyeleri, gazilerimizin birliklerine ziyarette bulunarak onlarla sohbet etti. İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif programı ise günün manevi atmosferini taçlandırdı.

İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan özel belgesel ise, gazilerimizin kahramanlıklarını bir kez daha hatırlattı.

İznik'te düzenlenen bu anlamlı tören, gelecek nesillere milli bilincin aşılanması ve gazilerimizin unutulmaması adına önemli bir adım oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.