İnegöl’de kadın gücüyle salça üretimi başladı

İnegöl'de Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, kadın işçilerle yürüttüğü salça üretiminde bu yıl 1.400 ton biber salçasını Hollanda'ya ihraç edecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 10:35
Kaynak: İHA
İnegöl’de kadın gücüyle salça üretimi başladı

İnegöl'ün Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, salça sezonunu büyük bir heyecanla açtı. Çalışanlarının yüzde 90'ının kadınlardan oluştuğu tesislerde, bu yıl toplamda 1.400 ton biber salçası üretilecek ve Hollanda’ya ihraç edilecek. Ayrıca, domates salçaları Türkiye genelinde tüketicilere sunulacak.

Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, salça sezonunun başladığını belirterek, domates fiyatlarındaki artışa rağmen iç piyasada rekabet edebilmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Domatesin kilo fiyatının 3,70-3,50 TL'ye çıktığını ve bu nedenle iç piyasada sınırlı bir üretim yapıldığını ifade etti.

İhracatın arttığını vurgulayan Uğur, geçen yıl 1.000 ton olan ihracatın bu yıl 1.400 tona çıktığını belirtti. Hollanda'ya yapılan ihracatın yanı sıra, Türkiye'de de benzer işlemleri gerçekleştirmek isteyen firmalara destek verdiklerini ifade etti.

Kooperatif olarak, sezonluk işçilerin kadınlardan oluştuğunu ve toplamda 80-100 kadın işçinin çalıştığını belirten Uğur, ekonomik zorluklara rağmen çiftçileri korumaya devam edeceklerini ve biber fiyatlarının yükselmesine rağmen sözleşmeli çiftçilerden ürün alacaklarını söyledi.

İhracatın ekonomik katkısına da değinen Uğur, ihracat gelirinin 1 milyon dolara kadar çıkabileceğini ve bu gelirin ülkeye katkı sağlayacağını ifade etti. Yüksek kalite ve sürdürülebilir tarım ilkeleri doğrultusunda yapılan üretimle, hem çiftçilerin hem de işçilerin mağdur olmadan üretime devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.