Hava Durumu

HÖH, Bursa'daki soydaş seçmenlerle buluştu!

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), 27 Ekim seçimleri öncesinde Bursa'daki soydaş seçmenlerle buluşarak katılımın yüksek olmasını istedi. HÖH heyeti, seçmenlerden 8 numaralı partiye destek vermelerini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 15:00
Kaynak: İHA
HÖH, Bursa'daki soydaş seçmenlerle buluştu!

Bulgaristan’daki Müslüman Türk topluluğunu temsil eden ve son seçimlerde en fazla oy alan Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (DPS-HÖH) Partisi, 27 Ekim’de yapılacak genel seçimler öncesinde Bursa’daki soydaş seçmenlerle buluştu. HÖH Yeni Başlangıç heyeti, bu önemli seçimler öncesinde katılımın yüksek tutulması gerektiğini vurgulayarak, seçmenlere oy pusulalarında 8 numarada yer alan partilerine destek çağrısı yaptı.

Bulgaristan'daki siyasi istikrarsızlık nedeniyle seçmenler, 27 Ekim’de 7. kez sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Son erken seçimde katılım oranı yüzde 34’te kalırken, HÖH, bu seçimde daha güçlü bir destek elde etmeyi amaçlıyor. Bursa’da soydaşlarla buluşan HÖH milletvekili adayları, seçme hakkı olan vatandaşların 8 numaralı partilerine oy vermesi gerektiğini dile getirdi. Toplantıda konuşan HÖH Bursa Temsilcisi Taner Çavuş, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak seçmenlerin desteğini talep etti. Çavuş, siyasi krizlerin son bulması için HÖH’ün güçlü bir katılım sağlaması gerektiğini belirtti.

"HİZMET ZAMANI GELDİ"

HÖH milletvekili adayı Ayten Sabri, seçimlerden sonra hükümette yer almanın önemine değinerek, soydaşlara sadece seçim dönemlerinde değil, her fırsatta ulaşmayı amaçladıklarını söyledi. Sabri, "Daha fazlasını yapmak için çalışıyoruz. Artık hizmet zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Bir diğer HÖH milletvekili adayı Tuncay Öztürk ise seçimlerin Bulgaristan’da yeni bir başlangıç için kritik olduğuna dikkat çekti. Seçmenlerin hem elektronik ortamda hem de sandıkta oy kullanabileceklerini belirten Öztürk, Türkiye genelinde 250 bin, Bursa’da ise 70 binin üzerinde seçmenin bulunduğunu kaydetti.

Bu seçimlerde Türkiye’de toplam 23 şehirde 166 sandık kurulacak. Sandıklar, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, İzmir, Kocaeli gibi illerde seçmenlerin oy kullanması için hazır olacak.

Hak ve Özgürlükler Hareketi, hem Bursa’daki soydaşlarının desteğini pekiştirmek hem de Bulgaristan’daki Türk toplumunun daha güçlü bir temsili için bu seçimlerde büyük bir katılım hedefliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.