Hava Durumu

Hamitler Mahallesinin 691. parkı hizmete açıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hamitler Mahallesi'ndeki İsmet Paşa Parkı, vatandaşların hizmetine açıldı. Park, ilçenin 691. yeşil alanı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 19:23
Muhabir: Fethiye AKIN
Hamitler Mahallesinin 691. parkı hizmete açıldı

Osmangazi Belediyesi, ilçeyi daha yeşil bir hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Hamitler Mahallesi’nde toplam 7 bin 728 metrekarelik bir alana sahip olan İsmet Paşa Parkı, çocuk oyun alanı, fitness aletleri, engelsiz oyun grubu, oturma bankları, bisiklet parkuru, yürüyüş yolu ve 4 bin 276 metrekarelik yeşil alanı ile bölgeye değer katacak.

Açılış törenine Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, diğer siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Hamitler Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Aşkın, milli kahraman İsmet İnönü’nün adını taşıyan parkın kazandırılmasında Başkan Aydın’a teşekkür etti. Aşkın, 1953 yılında batan Dumlupınar Denizaltısı’nda şehit olan bir askerin Hamitler Mahallesi’nden olduğunu belirterek, “Açılışını yaptığımız parkın yanında bulunan cadde daha önce Dumlupınar Caddesi adını taşıyordu. Şehidimizin anısının mahallemizde bir parkta yaşatılmasını talep ediyoruz” dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ İSMET İNÖNÜ’NÜN ADINI VERDİK"

Başkan Aydın, Muhtar Aşkın’ın talebine yanıt vererek, “Şehitlerimiz bizim baş tacımız, onurumuz, şerefimiz. Muhtarımızın talebini komisyonda değerlendirerek yerine getirelim. Dumlupınar Denizaltısı şehidimizin anısını başka bir parka taşımaktan mutluluk duyarız. Bugün açılışını yaptığımız parkımıza, Kurtuluş Savaşı’nda adını tarihe yazdıran 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün adını verdik” dedi.

Başkan Aydın, vatandaşlara daha birçok hizmet kazandıracaklarını vurgulayarak, “Geçtiğimiz Cumartesi günü Hamitler Mahallesi’ne Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Kreşi ile Ayça Azak Parkı’nı açtık. Bugün de ikinci hizmetimiz olan İsmet Paşa Parkı’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. 29 Ekim’e kadar açılışlarımız devam edecek. 6 ay gibi kısa bir sürede 20’ye yakın önemli hizmetin açılışını gerçekleştirdik. Osmangazi’de yaşayanların Bursa’nın kalbinde olduklarını hissetmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Aydın ve protokol üyeleri, parkı gezerek çocuklarla ve aileleriyle bir araya geldi. Başkan Aydın, çocukları salıncağa iterek onlarla hatıra fotoğrafları çektirmeyi de ihmal etmedi.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.