Halk sağlığı için yerel çözümler: Nilüfer’de önemli buluşma

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Halk Sağlığı Kolu, "Yerel Yönetimler ve Sağlık" temalı Gezici Eğitim Seminerleri’nin 35’incisini düzenliyor. Türkiye genelinde gerçekleştirilen bu etkinliklerde uzmanlar, halk sağlığı ile ilgili sorunları yerinde inceleyip yetkililerden bilgi alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
Halk sağlığı için yerel çözümler: Nilüfer’de önemli buluşma

Bursa, İzmir ve Çanakkale'de gerçekleştirilen seminerlerin son durağı ise Nilüfer oldu. Nilüfer Belediyesi Barış Meclisi'nde düzenlenen toplantıda, Başkan Şadi Özdemir, halk sağlığı asistanlarıyla bir araya gelerek belediyenin sağlık alanındaki projeleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Başkan Yardımcıları Okan Şahin, Serpil Altun ve Emre Karagöz’ün yanı sıra, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Türkkan ve Gaziantep Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Okşan Çalıkoğlu da katıldı.

Toplantıda yerel yönetimlerin sağlık üzerindeki etkisi ele alınırken, Başkan Özdemir, gençlere yönelik projeleri hakkında da bilgi verdi. “Aile sağlık merkezlerine önemli destekler sağlıyoruz. Seksenden fazla doktorumuz burada görev yapıyor. Ayrıca, Alzheimer hasta konuk evimiz, huzurevlerimiz ve Olgun Gençlik Merkezlerimizi genişletmeye devam edeceğiz” dedi.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne de değinen Özdemir, “Sokak hayvanlarının yaşam hakkı da önemlidir. Halk sağlığı kadar onların da yaşam haklarını savunmalıyız” ifadesini kullandı.

Gençlerin geleceğine yapılan yatırımların altını çizen Başkan Özdemir, “Gençlerimize sadece eğitim dönemlerinde değil, hayatlarının ilerleyen dönemlerinde de destek olmaya devam ediyoruz” diye ekledi.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, Bursa'da halk sağlığı konusundaki farkındalığın arttığını vurgulayarak, “Tedavi edici değil, koruyucu bir sağlık sistemi oluşturulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından heyet, Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’ni gezerek, yerel yönetimler ve sağlık alanındaki işbirliğini güçlendirme amacıyla önemli bir adım attı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.