Hava Durumu

Gürsoy: Edebiyat değil icraat yapacağız

Yıldırım ilçesindeki sığınmacı, uyuşturucu ve kentsel dönüşüm problemlerine değinen Ferit Gürsoy, "Edebiyat değil icraat yapacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 15:37
Kaynak: Sümeyye KAYAALTI
https://bursahayat.com.tr/
Gürsoy: Edebiyat değil icraat yapacağız

Zafer Partisi Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ferit Gürsoy, İlçe Başkanı Selçuk Kaya, Meclis Üyesi Adayı Murat Budak ve danışmanları Ceren Gazi gazetemizi ziyaret etti.

Uzun zamandır sahada olduğunu ve birçok insana dokunmaya çalıştığını söyleyen Gürsoy, “Diğer siyasiler tezgahın önünden selam verirken, ben tezgahın arkasına geçip mal satıyorum” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların değişim istediğini vurgulayan Gürsoy, “Yıldırım, nüfusu yüzde 40-50 emeklilerden oluşan bir ilçemiz. Yaptığımız saha çalışmalarında gördük ki emekliler maaşlardan dolayı çok dertli. Özelikle pazar konusunda fiyatlar vatandaşlara pahalı geliyor. Bu durum insanların yavaş yavaş bilinçlenmesini sağlamış. Alım gücünün düşmesinin sebebinin siyasetle alakalı olduğunu ve genel siyasetinde bugün AK Parti’nin elinde olduğunu insanlar görmeye başladı.Hep sürekli pazarlarda, çarşıda ya da kahvehanelerde vatandaşlarla iletişime geçiyorum. Hani geçen seçim söylenen değişim var ya, o değişim insanların içine yeni yeni sinmeye başlamış. Önceden sadece bir sloganken, artık vatandaşın diline yapıştı. O yüzden vatandaşta değişim istiyor” şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Gürsoy,“Geçtiğimiz gün 7-8 tane pazar alanını gezdik. Bir tane bile zabıta göremedik.Ne girişte ne çıkışta ne de pazar alanının içerisinde bir tane bile görmedim. Fakat geçtiğimiz günlerde Temenyeri Pazar Alanı’nda, AK Parti Kadın Kolları, zabıtalarla birlikte insanlara kolonyalar, kahveler ve polarlar dağıtıyor ve bu kıyafetlerin üzerinde belediyenin logosu var. 5 yıldır pazara uğramayan insanların bugün burada ne işi var? İnsanlar, hava soğuk olmasına rağmen verilen polarları giymeyip, arkaya atmışlar. İnsanların artık canına tak etmiş” dedi.

"EN BÜYÜK SORUN SIĞINMACI"

“Yıldırım’ın en büyük sorunu sığınmacı sorunudur” diyen Gürsoy, "Vatandaşlara dağıttığımız el ilanlarında da belirttiğimiz gibi, sığınmacı konusunda halka söz verdik. Suriyeliler ülkelerine dönecekler. Zafer Partisi iktidara geldiğinde, belli bir kısmı zaten kendiliğinden gidecek. Kalanlara ise dükkan açma ruhsatı vermeyeceğiz ve verilen ruhsatları da iptal edeceğiz. Belediye kanalıyla Suriyelilere yapılan bütün yardımları da keseceğiz. Buradan alınan yardımları 65 yaş üzeri emeklilere destek fonu olarak sağlayacağız. Bir hanede, bir aileden fazla ailenin oturmasına isim vermeyeceğiz ve bina sahibine ceza keseceğiz. Tabi tek sorun Suriyeliler değil, Afganlar da var. Türkiye resmen mülteci cenneti oldu.” diye konuştu.

Edebiyat değil, icraat yapacaklarını da belirten Gürsoy, sığınmacı sorunu için ihbar hattı açacaklarını da sözlerine ekledi.

UYUŞTURUCUDAN KURTULMANIN FORMÜLÜ AÇIKLADI 

Uyuşturucu ile mücadele için planlarından bahseden Gürsoy, “Uyuşturucu kullanım yaşı epey düştü. Öncelikle, bu insanların bunu nerede kullandığını ve kimden temin ettiğini çözmek gerekiyor. 12-13 yaşındaki çocuklar bunu evlerinde kullanmıyor sonuçta. Arkadaş ortamları veya kullandıkları metruk binalar vardır. Bu yüzden, atıl durumda olan ve kullanılmayan yerleri belediye olarak dönüştürmemiz ve uyuşturucu batağından temizlememiz gerekiyor. Dönüştürülen binalarda, vatandaşların gece saat 12’ye kadar dükkanlarını açık tutabilmesi ve oraya müşteri gelmesi gerek. Böylece bu mekanlar uyuşturucudan temizlenecektir. Bunlar için öyle çok büyük paralara gerek yok. Bu formül sayesinde, hem para kazanacaksın hem de bir tehdidi azaltacaksın. Bu durumu bitireceksin falan diyemem ama önlemek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümü çözmenin yolunun mülkiyet sorununu ortanda kaldırmak olduğunu vurgulayan Gürsoy, “Sokaklarda bağırdık, çağırdık. Mülkiyet sorununu çözün kardeşim.Vatandaş bir yerde toplansın ve desinler ki ‘biz müteahhitle anlaşacağız.’Sonra gelsinler bana belediye olarak ben planını yapayım. Ruhsat paramı alayım, kat mülkiyetinden paramı alayım, plan değişikliğinden paramı alayım ve belediye de para kazansın. Ama bunlar bu işi rant olarak görüyor. Belediye gidiyor binayı satın alıyor, sonra diyor ki, “Müteahhit buradan size daire verecek.” Belediye ticari bir kuruluş değildir. Biz bu ticari işlere asla girmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Halkın içine girip, vatandaşı dinlemeye devam edeceğini belirten Ferit Gürsoy, Yıldırım’daki siyasetin rengini değiştireceğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.