Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evde İskender Nasıl Yapılır?

Evde İskender yapmak oldukça keyifli bir süreçtir ve biraz zaman alabilir, ama sonuçta nefis bir yemek ortaya çıkar. İşte evde İskender kebap yapmanın adımları:

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
Evde İskender Nasıl Yapılır?

Evde iskender yapmak aslında oldukça kolaydır. İhtiyacınız olan malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:

MALZEMELER

ET MARİNASYONU İÇİN:

500 gram dana kuşbaşı (ya da döner eti, ince dilimlenmiş)

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

SOS İÇİN:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak, ezilmiş

1 su bardağı domates püresi

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı şeker

Tuz ve karabiber

EKSTRA MALZEMELER:

4-5 adet pide (ya da döner ekmeği)

Yoğurt (servis için)

Tereyağı (servis için)

Yapılışı

ETİN MARİNASYONU:

Etleri geniş bir kaba alın.

Üzerine yoğurt, sıvı yağ, kırmızı biber, pul biber, karabiber, tuz ve kekiği ekleyin.

Karıştırarak etin her tarafının marinasyon malzemeleriyle kaplanmasını sağlayın.

Kapatıp buzdolabında en az 2 saat, tercihen bir gece bekletin.

SOSUN HAZIRLIĞI:

Tereyağını bir tavada eritin.

Ezilmiş sarımsakları ekleyip kavurun.

Biber salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Domates püresini ekleyin, karıştırın.

Şeker, tuz ve karabiberi ekleyin.

Sosu kısık ateşte 10-15 dakika pişirin ve kenara alın.

ETLERİN PİŞİRİLMESİ:

Marine edilmiş etleri bir tavada ya da ızgarada pişirin. Orta ateşte etler iyice kızarana kadar pişirin.

Pişen etleri ince dilimler halinde kesin.

PİDENİN HAZIRLIĞI:

Pideleri küçük parçalara kesin veya dilimleyin.

Eğer fırınınız varsa, pideleri 180°C’de 5-10 dakika kadar kızartabilirsiniz.

SERVİS:

Bir tabakta pideleri yaygın.

Üzerine pişirdiğiniz etleri serin.

Hazırladığınız sosu etlerin üzerine dökün.

Yoğurt ve erimiş tereyağını da üzerine ekleyin.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Bursa Hayat Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.