Eskişehir'de gençlere ücretsiz mekatronik eğitimi fırsatı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) iş birliğiyle, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla ücretsiz Mekatronik Eğitimi düzenleniyor. Bu eğitim programı, gençlerin istihdam edilmelerine önemli katkı sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 18:32
Kaynak: İHA
Eskişehir'de gençlere ücretsiz mekatronik eğitimi fırsatı

BEBKA ve Eskişehir Sanayi Odası iş birliğiyle, sanayinin ihtiyacı olan nitelikli elemanları yetiştirmek amacıyla ücretsiz Mekatronik Eğitimi düzenleniyor. Bu program, gençlerin istihdamına katkı sağlayacak.

BEBKA Genel Sekreteri Sabri Bayram, yaptığı açıklamada, daha önce gerçekleştirdikleri eğitim programlarıyla binlerce gencin istihdam edilmesine katkı sağladıklarını belirtti. Mekatronik Uzmanlık Programı ile de 20 kişinin daha iş bulma fırsatı yakalayacağını ifade eden Bayram, eğitimin 20 gün süreceğini ve toplam 120 saatlik bir eğitim verileceğini söyledi.

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ise, Eskişehir sanayisinin en büyük sorunlarından birinin nitelikli eleman eksikliği olduğunu vurguladı. ESO Akademi ile bu sorunu çözmeye çalıştıklarını ve yıllık en az 2 bin kişiyi eğitmeyi hedeflediklerini belirtti.

FESTO TR ONAYLI SERTİFİKA

Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılar, FESTO TR onaylı sertifika alacaklar. Bu sertifika, mezunların mekanik ve elektronik sistemlerde bakım ve onarım alanında uzman personel olarak çalışabilmelerine olanak sağlayacak.

GENÇ İSTİHDAMINA ODAKLANMA

BEBKA, 2022-2023 yıllarında "Genç İstihdamı" temasına odaklanarak birçok eğitim programı düzenledi. 2024 yılında da bu çalışmalarına devam edecek olan BEBKA, aynı zamanda "Kadın İstihdamı/Kadın Girişimciliği" alanında da çalışmalar yapıyor.

İHTİYAÇLARA GÖRE EĞİTİM PROGRAMLARI

BEBKA, sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarını belirleyerek, bu ihtiyaçlara uygun eğitim programları tasarlıyor. Bu sayede mezun olan gençlerin iş bulma olasılığı artıyor.

MEKATRONİK EĞİTİMİNİN ÖNEMİ

Mekatronik, mekanik, elektronik ve bilgisayar bilimlerinin bir araya geldiği bir mühendislik dalıdır. Bu alanda uzmanlaşan kişiler, otomasyon sistemleri, robotlar ve diğer gelişmiş teknolojilerle çalışabilirler. Mekatronik eğitimi alan gençler, günümüzün hızla gelişen teknolojik dünyasında daha kolay iş bulabilirler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.