Eker Süt'ten işten çıkarma açıklaması!

Eker Süt Ürünleri, Tekgıda-İş Sendikası'na üye işçilerin işten çıkarılmasına ilişkin iddiaları reddetti. Şirket, bu işçilere yönelik işten çıkarma kararının "yönetimsel sebepler" değil, İş Kanunu'nun 17. maddesinde belirtilen geçerli nedenlere dayandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 19:59
Kaynak: İHA
Eker Süt'ten işten çıkarma açıklaması!

Eker Süt, işten çıkarılan işçilerin sendika üyeliği nedeniyle değil, İş Kanunu'na göre haklı nedenlerle işten çıkarıldığını belirtti.

Eker Süt Ürünlerinden, Tekgıda-İş Sendikası'nın basın açıklamasına cevaben açıklama yapıldı.

Açıklamada;

'Eker Süt Ürünleri olarak, 2 bin 230 kişiye istihdam sağlayan bir şirketiz. Her şirkette olduğu gibi zaman zaman ayrılıklar yaşanmakla birlikte, şimdiye kadar hiçbir çalışanımız sendikal sebeplerle işten çıkartılmamıştır. Bununla birlikte iş akdi feshedilen işçilerin tazminatları yasal çerçevede ödenmektedir. Yapılan açıklamada öne sürüldüğü gibi Eker Süt Ürünleri'nden Tekgıda-İş Sendikası’na üye olan işçilerin 'yönetimsel sebepler' gösterilerek işten çıkarılması söz konusu değildir. Açıklamada bahsi geçen işçilerin görevlerine, İş Kanunu’nun 17. maddesine göre belirlenmiş geçerli nedenlerle son verilmiştir. İşçi hakları doğrultusunda, yasalara uygun olarak yapılan basın açıklaması ve eylemleri saygıyla karşılıyoruz.' ifadelerine yer verildi. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.