Cenon heyeti, İnegöl kültürünü keşfetti

Kardeş şehir protokolü imzalamak üzere İnegöl'e gelen Cenon Belediye Başkanı Jean Farnçois Egron ve beraberindeki heyet için İnegöl Belediyesi tarafından özel bir özel bir gece tertip edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 21:19
Kaynak: Haber Merkezi
Cenon heyeti, İnegöl kültürünü keşfetti

Fransa’nın Bordeaux şehrine bağlı Cenon şehrinden Belediye Başkanı Jean Farnçois Egron Başkanlığında bir heyet İnegöl’e gelerek 3 gün boyunca ilçede bir dizi ziyaret ve inceleme gerçekleştirdi. 

Çarşamba günü ise taraflar arasında Kardeş Şehir protokolü için imzalar atıldı.

GELENEKLERİ VE GÖRENEKLERİ YANSITAN ETKİNLİK

İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, şehrin köklü kültürünü, geleneklerini ve göreneklerini yansıtan bir etkinlik düzenlendi.

İnegöl Belediyesi halk dansları topluluğunun hazırladığı gösteri, Karagöz gölge oyununun sergilenmesi ve şehrin tanıtım filmlerinin yer aldığı gece ile İnegöl'ün kültürel mirası konuklara gösterildi. 

Düzenlenen programa İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ile birlikte; Cenon Belediye Başkanı Jean Farnçois Egron, eşi Nathalie Egron, Cenon Belediyesi Kentsel Planlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cihan Kara, Halkla İlişkiler, Arabuluculuk, Kadın Erkek Eşitliği, Irkçılık ve Vatandaşlık alanlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Hurizet Gunter, Personel ve  ERASMUS konularıyla ilgilenen yetkili Aude Madeleine, Kültür Müdürü Monsieur Dagobert ve Hukuk İlişkileri ve Vatandaşlık konularıyla ilgilenenen yetkili Mathieu Régis katılım sağladı.

İnegöl'ün zengin kültürel dokusunu yansıtan gösteriler, Cenon heyetinin büyük ilgisini çekti. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.