Hava Durumu

Cazın büyüsü Bursa'yı sarıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Caz Pazarı" etkinlikleriyle caz müziğin büyülü dünyasına ev sahipliği yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 10:47
Muhabir: Fethiye AKIN
Cazın büyüsü Bursa'yı sarıyor!

Kültür ve sanatın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, caz müziğin büyülü dünyasını vatandaşlarla buluşturuyor. Her ay düzenlenecek olan "Caz Pazarı" etkinlikleriyle şehir, cazın sıcak ritmleriyle dolmaya başladı.

İlk konser, ünlü pop-caz sanatçısı Melis Sökmen'in sahne almasıyla Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Afro Amerikan cazından Avrupa ezgilerine, Latin ritmlerinden Türkçe hafif pop'a kadar geniş bir müzik yelpazesi sunan Melis Sökmen, dinleyicileri büyüledi. Yaklaşık iki saat süren konserin sonunda sanatçı, uzun süre ayakta alkışlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Caz Pazarı" ile şehrin kültürel dokusunu zenginleştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Saldız, "Farklı müzik türlerini Bursalılarla buluşturarak, kentimizi sanatla iç içe bir yaşam alanı haline getirmek istiyoruz. Bu tür etkinliklerin, hem sanatçılarımıza hem de şehrimize büyük katkıları olacağına inanıyorum." dedi.

BURSA'DA CAZIN ADRESİ TAYYARE KÜLTÜR MERKEZİ

Bundan sonra her ay farklı caz sanatçılarını ağırlayacak olan Tayyare Kültür Merkezi, kısa sürede şehrin yeni kültür merkezi haline geldi. Bursa'da yaşayan veya şehri ziyaret eden herkes, bu etkinliklerle hem keyifli vakit geçirecek hem de farklı kültürleri tanıma fırsatı bulacak.

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.