BUÜ'den 13 takım Teknofest 2024 finallerine yükseldi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencilerinden oluşan 13 takım, projeleriyle Teknofest 2024 finallerine yükselmeyi başardı. Öğrencilerle buluşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, bu başarının devam edeceğine dair güçlü bir inanç taşıdığını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
BUÜ'den 13 takım Teknofest 2024 finallerine yükseldi

BUÜ Teknofest Kurum Koordinatörlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, Teknofest finallerine kalmayı başaran takım üyeleri ve üniversite yetkilileri bir araya geldi. Yemekli organizasyona, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftci ve Prof. Dr. Zekeriyya Arı, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“PROJELER ÖZGÜN VE NİTELİKLİ”

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yarışlarda 13 finalist takımlarının kaldığını hatırlatarak; “İnşallah Ekim ayında buradaki arkadaşlarımızın önemce bir kısmı ve danışman hocalarıyla kürsüye çıkmayı başaracağız. Motivasyonumuz çok yüksek. Projelerimiz özgün ve nitelikli. Üniversitemizin Teknofest’teki görünürlüğü her geçen gün artıyor. Geçmiş yıllarda Mühendislik Fakültesi ağırlıklı projelerimiz yarışlarda yer alıyordu. Artık Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzdan, Fen-Edebiyat Fakültemize, Ziraat Fakültemize ve Tıp Fakültemize uzanan geniş bir yelpazenin yer aldığını gözlemliyoruz. Bir araştırma üniversitesiyiz. Bu sadece hocalarımızın projelerinden veya yayınlarından ibaret bir konu değil. Öğrenci faaliyetlerinden başlayan, en üst seviyede bilimsel çalışmalara uzanan bir süreçten bahsediyoruz. Öğrenci topluluklarımızın yürüttükleri bu faaliyetler bize araştırma üniversitesi vizyonumuz için son derece kıymetli katkılar sağlıyor. Gençlerimize gösterdikleri gayret için teşekkür ediyoruz. Hocalarımıza emekleri için ayrıca teşekkür ediyoruz. Yönetim olarak bizler de elimizden geldiğince böylesi çalışmalara destek vermeye çalışıyoruz. Koordinatörümüz Prof. Dr. Enes Yiğit ve ekibiyle birlikte motivasyonumuzun daha da arttığını görüyoruz. Motivasyonumuz tam, heyecanımız yüksek. İnşallah bu yıl çok daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Finallerde yarışacak olan takımlarımıza da üstün başarılar diliyoruz” dedi.

EN YÜKSEK BAŞARI HEDEFLENİYOR

BUÜ Teknofest Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Enes Yiğit, finallere katılmaya hak kazanan her bir takım üyesini kişisel olarak tebrik etti. En yüksek başarıyı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Yiğit, gelecekte daha fazla takımın yarışmalarda yer almasını da arzuladıklarını ifade etti. Ayrıca, üniversite yönetimi ve danışman akademisyenlere verdikleri destekler için teşekkürlerini iletti.

13 TAKIM DERECE HEDEFLİYOR

BUÜ öğrencilerinden oluşan 13 takım, Adana ve Antalya'da düzenlenecek Teknofest finallerinde derece elde etmeyi hedefliyor. Farklı alanlarda yarışacak bu takımların isimleri ve alanları şu şekilde:

  1. FUSİON (Tıp)
  2. YZT Mevzuu (Ziraat - Mühendislik)
  3. YZT AİTOLİA (Mühendislik)
  4. YZT TALOS ROBOTAKSİ (Mühendislik)
  5. ULUFİGHT (Teknik Bilimler MYO)
  6. WİNCAR OTONOM (Mühendislik - Teknik Bilimler MYO)
  7. ULUDAG ENG511 (Mühendislik)
  8. İHAWK (Mühendislik)
  9. DİAGNOS-AI (Mühendislik)
  10. MERGEN-AI (Mühendislik)
  11. Connect IT (Mühendislik)
  12. Merih Space (Mühendislik)
  13. İdea Biotek Takımı (Mühendislik)

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.