Bursalı Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Orhangazili Kıbrıs Gazisi İbrahim Vefa Aydın, 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. Askeri törenle toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 17:44
Kaynak: İHA
Bursalı Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Orhangazi'nin sevilen simalarından, Kıbrıs Gazisi İbrahim Vefa Aydın, 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir dönem Tozkoparan Caddesi'nde esnaflık yaparak ilçeye hizmet veren Aydın, geçirdiği bir sürelik hastalık sonucu tedavi görüyordu.

Orhangazi'nin kalbi Gazi Orhanbey Camii'nde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlanan Aydın için, ilçede büyük bir üzüntü yaşandı. Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın da akrabası olan gazinin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında camiiye getirildi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, belediye başkan yardımcıları, Aydın’ın ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Müftüsü Yasin Yıldız tarafından kıldırılan namazın ardından Aydın, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

1980 ve 1990'lı yıllarda Tozkoparan Caddesi'nde esnaflık yaparak ilçeye can veren Aydın, sadece bir esnaf değil, aynı zamanda Orhangazi'nin gururu olan bir gaziydi. Kıbrıs’ta gösterdiği kahramanlık ve ilçeye olan hizmetleriyle gönüllerde taht kurmuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.