Bursalı bisikletli gezgin barış için pedallıyor

Bisikletiyle başladığı yolculukla barışı dünyaya yaymayı amaçlayan Bursalı bisikletli gezgin Metin Sert, Kütahya'nın Domaniç ilçesine ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 12:44
Kaynak: İHA
Bursalı bisikletli gezgin barış için pedallıyor

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Hayriye köyünde doğup Almanya'da yaşayan Sert, bisikletiyle Domaniç'e geldi. Sert, özellikle Domaniç dağlarının doğal güzelliğinden etkilendiğini belirterek, turunu Manisa'nın Salihli, Kuşadası, Foça, Dikili, Ayvalık, Erdek, Bursa ve tekrar İnegöl üzerinden tamamlayacağını açıkladı.

Son üç yıldır elektrikli bisiklet kullanan Sert, bu tür bisikletlerin yokuşları daha kolay aşabilmesinde büyük kolaylık sağladığını söyledi. Domaniç dağlarını rahatça geçebilmesini elektrikli bisikletine borçlu olduğunu belirtti.

“Herkes savaş diyor, ben barış diyorum”

Arkasında barış bayrağı taşıyan Metin Sert, bu yolculuğunun sadece bir gezi değil, aynı zamanda güçlü bir mesaj taşıdığını vurguladı. Sert, “Herkes savaş diyor, ben barış diyorum” diyerek, Gazze ve Ukrayna'daki insani krizlere dikkat çekti ve dünyanın son 20 yılda savaşlarla çevrili olduğunu ifade ederek barış çağrısında bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.