Bursa Uludağ Üniversitesi yeni dönemde yeni bir başlangıç yaptı

Bursa Uludağ Üniversitesi yeni eğitim-öğretim yılına başladı. Açılışta TRT Genel Müdürü Prof. Dr. M. Zahid Sobacı öğrencilere ilk dersi verdi. Sobacı, dijital çağda iletişim ve dezenformasyon üzerine önemli bilgiler paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Uludağ Üniversitesi yeni dönemde yeni bir başlangıç yaptı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), yeni eğitim-öğretim dönemine merhaba derken, aynı zamanda köklü bir geçmişe sahip olan üniversitenin 50. yıl dönümünün başlangıcını da kutladı. Bu özel günde, üniversitenin eski bir akademisyeni olan ve şu anda Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. M. Zahid Sobacı, öğrencilere hitap etti.

DİJİTAL ÇAĞDA İLETİŞİM VE DEZENFORMASYON

Sobacı, konuşmasında dijital çağın iletişim üzerindeki derin etkilerine değinerek, sosyal medyanın bilgi kirliliği ve dezenformasyon üzerindeki rolünü vurguladı. Günümüzde insanların sosyal medya üzerinden beğeni toplamaya odaklandığını ve gerçek hayattan koptuğunu belirten Sobacı, Gazze'deki soykırım gibi önemli konularda bile insanların duyarsızlaştığını ifade etti. Enformasyon savaşlarının demokrasiyi tehdit ettiğini belirten Sobacı, TRT'nin bu konuda yaptığı çalışmalara da değindi.

TRT'NİN ULUSLARARASI BAŞARISI

TRT Genel Müdürü, Türkiye'nin Amerika'dan sonra en fazla dizi ihraç eden ikinci ülke olduğunu belirterek, Türk dizilerinin dünya genelinde 800 milyon izleyiciye ulaştığını söyledi. Bu durumun sadece ekonomik bir kazanç değil, aynı zamanda Türk kültürünün dünyaya tanıtılması açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı. TRT'nin geliştirdiği dijital platform "Tabii" ile de uluslararası alanda önemli bir oyuncu haline geldiğini belirten Sobacı, bu platformun Türk kültürünü dünyaya yaymada önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

BUÜ'NÜN ULUSLARARASILAŞMA HEDEFLERİ

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ise üniversitenin 50. yıl dönümünü kutlayarak, uluslararasılaşma konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti. Üniversitenin 68 bin öğrenciye ve 6 bin yabancı öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirten Yılmaz, uluslararası akademik danışma kurulu oluşturarak üniversitenin dünya çapında tanınmasını hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.