Bursa Ulu Cami doldu taştı!

Bursa’da, 600 yıllık tarihi Ulu Camii, Cuma Namazı’nda tamamen doldu taştı. Camide yer bulamayan cemaat, namazı dışarıda kılmak zorunda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Ulu Cami doldu taştı!

Bursa’da Cuma Namazı'nı kılmak isteyen vatandaşlar, 600 yıllık tarihi Ulu Camii'yi tercih etti.

Bursa Ulu cami doldu taştı! Bursa Hayat Gazetesi -2

Namaz kılmak için gelen vatandaşlar’ın yanı sıra yerli yabancı turistlerde camiye akın etti.

Bursa Ulu cami doldu taştı! Bursa Hayat Gazetesi -3

Cami içerisinde yaşanan yoğunluk dışarıya taştı.

Bursa Ulu cami doldu taştı! Bursa Hayat Gazetesi -4

BURSA ULU CAMİİ HAKKINDA

Bursa Ulu Cami, Bursa'da I. Bayezid tarafından 1396-1400 yılları arasında inşa edilmiştir. Bursa'nın tarihi sembollerinden biri olan bu cami, şehir merkezinde, Atatürk Caddesi üzerinde yer almaktadır. Çok ayaklı cami şemasının en klasik ve anıtsal örneklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yirmi kubbeli yapısı, Türkiye'deki iç cemaat yeri bakımından en geniş cami olma özelliğine sahiptir.

Caminin mimarının Ali Neccar veya Hacı İvaz olduğu düşünülmektedir. Ulu Cami'nin kündekari tekniği ile yapılmış minberi, Selçuklu oyma sanatından Osmanlı ahşap oymacılığına geçişin en önemli örneklerinden biri olarak değerlendirilen kıymetli bir sanat eseridir.

Caminin duvarlarında, 19. yüzyılın ikinci yarısı ve 20. yüzyılın başlarında farklı hattatlar tarafından yazılmış toplam 192 adet hat levhası ve duvar yazısı bulunmaktadır. Bu eserler, hat sanatının özgün örnekleri arasında gösterilmektedir.

Ulu Cami'nin iç mekanında, tepesi açık bir kubbenin altında bulunan şadırvan, caminin dikkat çeken özelliklerinden biridir.

BURSA ULU CAMİİ'NE NASIL GİDİLİR? 

Bursa Osmangazi İlçesi'nde yer alan Ulu Camii'ye ulaşım oldukça kolaydır. Bursa merkezde bulunan Ulu Camii'ye ulaşmak için pek çok otobüs ve taksi dolmuş hizmet vermektedir. Metro ile gelmek isteyenler, Şehreküstü durağında inerek camiye yürüyebilirler.

Yıldırım ilçesinden Ulu Camii'ye gitmek istiyorsanız, Timurtaş Paşa ve Heykel otobüslerini tercih edebilirsiniz. Nilüfer ilçesinden geliyorsanız, aynı şekilde Timurtaş Paşa ve Heykel otobüsleri size yardımcı olacaktır.

Bursa Otogar'dan Ulu Camii'ye gitmek için 38 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz. Bu otobüs, Kent Meydanı ve Heykel tarafına giderken Ulu Camii'nin tam önünden geçmektedir. 38 numaralı otobüs, her gün 06:15'te seferlere başlar ve ortalama 15 dakikada bir hareket eder. Son otobüs ise 23:40'ta hareket etmektedir. Konum bilgilerini Google Maps üzerinden öğrenebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.