‘Bursa Sinema Günleri’ etkinliği başladı!

Kültür ve sanatı herkese ulaştırmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı 'Bursa Sinema Günleri' kapsamında, Uludağ'ın 'zaman', 'yaşam' ve 'talan' üçgenindeki tarihsel serüvenini konu alan (T)ALAN belgeseli gösterildi. Bursa Muhalif Gazetesi yapımı olan belgeselin ardından düzenlenen söyleşide ise katılımcılar, Uludağ'ın önemi, mevcut durumu ve korunması gereken nedenler hakkında bilgi sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
‘Bursa Sinema Günleri’ etkinliği başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, "Bursa Sinema Günleri" ile sanatı kent meydanlarına ve sokaklarına taşıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Eylül ayı boyunca devam edecek "Bursa Sinema Günleri"nin açılışında, Bursa Muhalif Gazetesi imzalı (T)ALAN belgeseli gösterildi.

ETKİNLİĞE KATILANLAR…

Gökdere Vadisi Setbaşı Şehir Kütüphanesi Üftade Konferans Salonu girişinde düzenlenen açık hava etkinliğine, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür Şube Müdürü Nazan Akdoğan, akademik odaların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Bursa Muhalif Gazetesi ekibi ve Bursalılar katılım sağladı.

SÖYLEŞİDE ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

Belgesel gösteriminin ardından "Uludağ varsa Bursa var, Uludağ yoksa Bursa yok" temasıyla düzenlenen söyleşide, Bursa Barosu Çevre Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Eralp Atabek, DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Güler, Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ve Türkiye Ormancılar Derneği Bursa Temsilcisi Cemal Türeyen gibi alanında uzman isimler bir araya geldi. Uzmanlar, söyleşide Uludağ'ın güncel durumu, önemi ve korunması için atılması gereken adımlar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

BURSA SİNEMA GÜNLERİ NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Bursa Sinema Günleri, birbirinden değerli filmlerin gösterimiyle Gökdere ve Kültürpark Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde 29 Eylül akşamına kadar sürecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.