Bursa Şehir Tiyatrosu yeni sezona kapılarını açıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sanat sezonuna Dario Fo'nun klasiklerinden biri olan “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” ile merhaba demeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Şehir Tiyatrosu yeni sezona kapılarını açıyor

Bursa'nın kültürel hayatına değer katan etkinlikleriyle tanınan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 sezonunun açılışını Nobel Edebiyat Ödülü sahibi İtalyan yazar Dario Fo'nun bu önemli eseriyle gerçekleştirecek.

Oyun, 3 Ekim Perşembe günü saat 20.00'de Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

1969'da Milano'da geçen hikaye, Duomo Meydanı yakınlarındaki bir bombalı saldırının ardından yaşananları ele alıyor. Patlamada 16 kişi hayatını kaybederken, polis ve bazı medya organları bu durumu “solcu anarşistlerin” eylemi olarak lanse etmeye çalışır.

Olayın ardından Giuseppe Pinelli gözaltına alınır ve sorgu sonrası, polis merkezinin önünde ölü bulunur. Polis, Pinelli'nin “kaza sonucu” düştüğünü iddia ederken, aynı binaya bir ‘akıllı deli’ de sorgulanmak üzere getirilir ve olaylar gelişir.

Oyunda Volkan Yıldız, Mehmet Eren Topçak, Aykan Yılmaz, Serdar Soyer, Kutlay Akbal, Mustafa Şahin ve İpek Zeylan rol alırken, yönetmenliğini Murat Karasu üstleniyor. Yönetmen yardımcılığı görevini Didem Hun Liman, dekor tasarımını Ethem Özbora, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımını Ayşe Sedef Ayter, hareket düzenini ise Cihan Yöntem ve Utku Demirkaya üstleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Şehir Tiyatrosu'nun geçmişine ve geleceğine dair sorumluluklarının farkında olduklarını vurguladı.

“Tiyatroda çalışan herkesin daha iyisi için çaba harcamasını destekleyeceğiz” diyen Bozbey, tiyatronun Genel Sanat Yönetmenliği'ne usta oyuncu Ali Düşenkalkar'ı davet ettiklerini belirtti.

Bozbey, “Murat Karasu’nun yönettiği ‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’ oyununu beğeneceğinize eminim. Gülümseyin, Bursa Şehir Tiyatrosu’ndasınız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.