Bursa Özel Arena Okulları'ndan coşkulu açılış!

Bursa'da Özel Arena Okulları yaz tatilinin ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlangıç yaparak görkemli bir tören düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 13:20
Kaynak: Damla Dilmeç
Bursa Özel Arena Okulları'ndan coşkulu açılış!

Bursa Özel Arena Okulları, yeni eğitim-öğretim yılına coşkulu bir açılışla başladı.

Bando takımının eşliğinde okula gelen öğrenciler, 2024-2025 eğitim yılının başlangıcını kutladı.

CELAL ARSLAN: BİZLER 40 YILDIR ÖĞRENCİYİZ'

Arena Kampüs'ün açılışında açıklamalarda bulunan Arena Okulları Kurucu Ortağı Celal Arslan, 'Bugün hep birlikte bir hayali gerçekleştiriyoruz. Burada 40 yıllık bir serüven var. Öğrencilerimiz şu an en fazla 12 yıllık öğrenci ama bizler 40 yıldır öğrenciyiz. Eğitim anlayışımız, Atatürk'ün fikri hür vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek doğrultusunda şekillenmiştir. Çevreye ve sosyal meselelere duyarlı bir yaklaşımımız vardır. Arena Eğitim Kurumları olarak kurucularından idarecilerimize, öğretmenlerinden idarecilerimize sorumluluğu, sevgiyi, saygıyı, özveriyi ve çalışkanlığı, paylaşmayı ve çözüm odaklı olmayı kuşanarak geleceğe yürümekte kararlıyız. Bu okulun her detayı öğrencilerimizin ihtiyaçları ve potansiyeli göz önünde bulundurarak planlandı. Mutlaka eksikliklerimiz var fakat onları da en kısa sürede tamamlanmak istiyoruz. Öğrencilerimizi sadece akademik yönden değil, sosyal ve kültürel yönden gelişimini tamamlamak en temel hedeflerimizdendir.' dedi. 

Açılışa Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen, Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfü Kayalar katıldı.

 

'BU KURUMDA ÖĞRENCİLERİMİZE KURAMLARI ANLATACAĞIZ'

Başarısızlığın temel sebebinin kuramsal temellerin bilinmemesinden kaynaklandığını vurgulayan Arena Eğitim Kurumları Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Feyyaz Gökçe, 'Çiftçisinden fabrika işçisine, öğretmeninden vatandaşına kadar pek çok kimse kuramsal temellerin ne olduğunu bilmiyor. Başarısızlığımızın arkasında ne yazık ki bu kuramsal temelleri yaşama yansıtamama yer alıyor. Köyde bir tarlaya köylüler, bir tarlaya fidan diktiler. Sırayla dizdiler ve her bir fidanı belli bir aralık ile belli bir bölgeye dizdiler. ‘Neden bunu böyle yaptınız’ dedim. ‘Böyle olmazsa eğik olur’ dedi. ‘Başka türlü olmaz mı’ dedim. ‘Yok, olmaz bu iş böyle yapılır’ dedi. Pisagor denklemini bilmiyorlar. Zeytin ağacının altında uyulmaz diyorlar. ‘Neden’ diye sorduğunda ise ‘nefes alamıyoruz’ diyorlar. Kimse kuramını bilmiyor. Hangi ağacın gündüz oksijen ürettiğini, hangisinin gece ürettiğini bilmiyor. Zeytin yetiştiren çiftçiler tarlanın kenarlarına incir ağacı dikiyorlar.  Bunun kuramsal temelini bilmiyorlar. ‘Dedem öyle yapıyordu’ deniliyor. Biz bu kurumda öğrencilerimize bu kuramları anlatacağız. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.' dedi.

 

‘CEHALETE KARŞI BİR ZAFER KAZANILACAK İSE BU ZAFER ÖĞRETMENLERİN ZAFERİDİR’

Eğitimin verilmesinde en büyük sorumluluğun Öğretmenlere düştüğünü dile getiren İYİ Parti Yozgat milletvekili Lütfullah Kayalar, 'Cehalete karşı bir zafer kazanılacak ise bu zafer öğretmenlerin zaferidir. Burada Türkiye Cumhuriyeti tarihinin son otuz yıllık bir kesitini ortaya koyuyoruz. Bu okul Uzakçay köyü dağlarından gelen elli haneli, elektriği, suyu olmayan. Cami ve okulun yarım olduğu bir yerde yetişen dört kardeşin başarısıdır. Dursun’un çocuklarının yılmadan ve durmadan çok çalışarak Bursa’mızda Arena Eğitim Sistemini kuruyorlar. Bu bir tarih,  elli haneli, yolu olmayan köyden Türkiye’nin en büyük illerinden birinde en önemli eğitim kurumlarını kuruyorlar. Bu güzel kurumu değerli kardeşlerimize hediye etmiş olan bu kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Eğer dünya ile yarışacaksak, bu yarışın neferleri bu genç çocuklarımız ve öğretmenlerimizdir. Bunu yeni teknolojiler ile yapmadığımız takdirde hiçbir şey ifade etmez. Yarış bilim ve teknoloji ile mümkün olur. diye konuştu. Yozgat Milletvekili Kayalar, sözlerimi ulu Önder Atatürk’ün şu sözleri ile sonlandırdı:  “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.' dedi.

Kaynak: Damla Dilmeç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.