Hava Durumu

Bursa Osmangazi'de muhtarlar için kahvaltı programı

Bursa'da Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 19 Ekim Muhtarlar günü kapsamından muhtarlarla buluştu. Programa 136 mahalle muhtarı katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 18:27
Muhabir: Ali KAMUR
Bursa Osmangazi'de muhtarlar için kahvaltı programı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Emek Yakup Aktaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda muhtarlarla bir araya geldi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Programda, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve vatandaşlara daha etkili hizmet sunulması konuları konuşuldu.

Programa Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Vardar, Mutlu Esendemir, Mücahit Yıldızhan, Ahmet Tolga Kornoşor, İbrahim Emre Tonaroğlu, Hüseyin Eren Hersan, Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı ve mahalle muhtarları katılım sağladı.

'MUHTARLAR BİZİM BAŞ TACIMIZ'

Başkan Aydın, programda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

'Biz seçim öncesi hazırlık yaparak bir kadro oluşturduk. Biz bu kadroyu Osmangazi’nin ihtiyaçlarına, liyakat, işi ehline verme cihetine göre bir kadro oluşturduk. Bu kadroyu başarılı olmak için oluşturduk. Biz başarılı olursak muhtarların talep ve sakıntılarını belli bir periyot içerisinde çözüme kavuşturursak muhtarlarımızda başarılı olur. Göreve geldiğimizden itibaren bu zamana muhtarlarımızla 6’ıncı kez bir araya geliyoruz. Göreve geldiğimizden itibaren her ay bir muhtarlar toplantısı yaptık. Mahallelere giderek yaptığımız ziyaretler hariç, her yere yetişmeye çalışıyoruz. Takvim sıkışık talepler çok fazla ama imkanlar sınırlı bizde az kaynakla çok iş yapma derdindeyiz. Bizim başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz olağan üstü çalışıyor. Personellerimiz olmasa yurttaşlarımızın isteklerini yerine getiremeyiz. Onlarda bu sorumluluğun farkında olarak çalışıyorlar. 3 bin kişilik büyük bir aile olarak Osmangazi ve Bursa’da daha iyi bir yaşam standarttı ve hayat kalitesiyle arzulanan, yaşamı daha çok istenen yer haline Bursa’yı tekrar getirmemiz gerekiyor. Bunun için önümüzde zaman var şunu da çok iyi biliyoruz. Ben 8 yıl milletvekilliği yaptım, 8 gün gibi geçti, bu 5 yılın çok hızlı geçeceğini bildiğim için  hızlı başladık. Bugün 15 veya 16’ıncı açılışımızı yapıyoruz. 29 Ekime kadar 4-5 tane açılış var  6-7 aylık süreçte 20 küsur tane temel atma, açılış ve diğer törenlerle birlikte hızlı giriş yaptık. Bundan sonrada hizmetlerimize devam edeceğiz. Ben tüm muhtarlarımızın günü kutluyorum. Muhtarlar bizim baş tacımız.'

'BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ'

Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı ise 'Erkan Aydın, başkan’ın muhtarlar olarak kıymetini bilmemiz gerekiyor. Daha önce bizimle toplantı yaparak bir araya gelen Erkan başkanımıza muhtarlarımız bu toplantılarda taleplerini iletti başkanımız hemen yerine getirilmesi hususunda talimat verdi. Bugün 19 Ekim Muhtarlar Günü önemli bir gün bizi böyle bir günde böyle bir çatının altında toplayan başkanımıza teşekkür ederiz.' dedi.

Kaynak: Ali KAMUR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.