Bursalıların yakından tanıdığı ve tercih ettiği bir marka olan Tarihi Abdal Simit Fırını, adında yer alan simitin yanı sıra Bursa'ya özgü bir tat olan tahinli pidesiyle de meşhur.
Haber Giriş Tarihi: 29.02.2020 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2020 06:00
Kaynak:
Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Fethiye AKIN
Abdal meydanında fırın hizmeti veren Bursa Abdal Simit Fırını 1969' da Güray Şahin'in babası Resul Şahin tarafından odun ateşinde pişirilen hamur ürünlerini satışa sunmaya başlanmasıyla bilindi. Abdal simit fırını bu nedenle de lezzetiyle öne çıkıyor.
TARİHİ ÇOK ESKİLERE DAYANIYOR
Günümüzde de ürünlerini hala odun ateşinde pişirmeyi sürdüren Abdal Simit Fırını'nın geçmişi aslında yüzyıllar öncesine uzanıyor. Fırının adını Bursa'nın fethedilmesinden önce ve feth edildiği zamanlarda Osman Gazi'ye yardımcı olduğu söylenen dervişlerden Abdal Mehmet'le ilişkilendirenler de var. O tarihlerde bu fırında simit yerine somun ekmek pişirildiği söyleniyor.
BÜYÜK İLGİ VAR
Müşterilerin bu fırını tercih etmesinin asıl sebebi, tarihi bir fırın olmasının yanı sıra, ürünlerinin sıcak olarak servis edilmesi. Fırına gelen müşteriler oldukça memnun kalıp özellikle simit ve Bursa'ya özgü bir lezzet olan tahinli pideyi dostlarına tavsiye ediyorlar. Tuz Pazarı Mahallesi'nde yer alan ve adını aldığı Abdal Mehmet Türbesi'nin tam karşısında bulunan fırın özellikle sabah ve öğle saatlerinde yoğun ilgi görüyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'nın klasiği; Tarihi Abdal Simit Fırını
Bursalıların yakından tanıdığı ve tercih ettiği bir marka olan Tarihi Abdal Simit Fırını, adında yer alan simitin yanı sıra Bursa'ya özgü bir tat olan tahinli pidesiyle de meşhur.
Fethiye AKIN
Abdal meydanında fırın hizmeti veren Bursa Abdal Simit Fırını 1969' da Güray Şahin'in babası Resul Şahin tarafından odun ateşinde pişirilen hamur ürünlerini satışa sunmaya başlanmasıyla bilindi. Abdal simit fırını bu nedenle de lezzetiyle öne çıkıyor.
TARİHİ ÇOK ESKİLERE DAYANIYOR
Günümüzde de ürünlerini hala odun ateşinde pişirmeyi sürdüren Abdal Simit Fırını'nın geçmişi aslında yüzyıllar öncesine uzanıyor. Fırının adını Bursa'nın fethedilmesinden önce ve feth edildiği zamanlarda Osman Gazi'ye yardımcı olduğu söylenen dervişlerden Abdal Mehmet'le ilişkilendirenler de var. O tarihlerde bu fırında simit yerine somun ekmek pişirildiği söyleniyor.
BÜYÜK İLGİ VAR
Müşterilerin bu fırını tercih etmesinin asıl sebebi, tarihi bir fırın olmasının yanı sıra, ürünlerinin sıcak olarak servis edilmesi. Fırına gelen müşteriler oldukça memnun kalıp özellikle simit ve Bursa'ya özgü bir lezzet olan tahinli pideyi dostlarına tavsiye ediyorlar. Tuz Pazarı Mahallesi'nde yer alan ve adını aldığı Abdal Mehmet Türbesi'nin tam karşısında bulunan fırın özellikle sabah ve öğle saatlerinde yoğun ilgi görüyor.
Son Haberler
Kahramanmaraş'ta korkutan deprem!
Afyon’un sarı hazinesi gözetim altında!
Sakarya namaz vakitleri| Sakarya’da ezan sesi kaçta duyulacak? 18 Mayıs 2025