Bursa’nın ilk semt lokantası açıldı 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen  ilk ‘Semt Lokantası’ açılışı CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’in katılımıyla gerçekleşti. 

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 15:32
Kaynak: Damla Dilmeç
Bursa’nın ilk semt lokantası açıldı 

Mustafa Bozbey başkanlığında şehre kazandırılan Bursa’nın ilk semt lokantası bugün itibari ile halka hizmet vermeye başladı. 

Mustafa Bozbey’in ev sahipliğinde Merinos’ta düzenlenen açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra CHP Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Osmangazi  Belediye Başkanı Erkan Aydın, Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve çok sayıda siyasetçi ve meclis üyesi katıldı. 

ÖZGÜR ÖZEL: ‘BÜYÜK BİR EKONOMİK KRİZ VAR’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Büyük bir ekonomik kriz var. Bu kriz Insanların en temel ihtiyaçlarını karşılayamama noktasına getirdi. Barınma sorunu var. Beslenme sorunu var, giyinme sorunu var. Emeklilere bu aya kadar on bin lira veriyorlardı. Şimdi on iki bin beş yüz lira veriyorlar. Ve bunu sanki zam gibi gösteriyorlar. Allah ona sorsun. Bu beğenmediğimiz on bin lira Ocak ayında yirmi beş kilo kıyma alırken, bugün zamlı diye verdikleri on iki bin beş yüz lira. Bu ay yirmi kilo kıyma alıyor. Yani en düşük emekli maaşı ocaktan bugüne bile beş kilo kıyma kaybetti. Bu durum zeytinyağında, pirinçte, ayçiçek yağında, unda, margarinde, bulgurda buğdayda her birinde durum farklı değil. Hal böyle olunca merkezi yönetim insanları yoksulluğa çeksede, açlığa mahkum etsede biz bütün sorunları çözemesek de yerel yönetimler üzerinden sorunlara çare arıyoruz. Bunlardan ilki İstanbul'un ilçelerinde hayata geçen ardından tüm belediyelerimize hızla yayılan kent lokantaları, halk lokantaları. Bugün Bursa Büyükşehir'in söylediği ismiyle Semt Lokantası olarak karşımıza çıkıyor. Bugün burada Sayın Bozbey tarafından Bursa'nın ilk semt lokantası açılıyor. Dört tane  sıcak yemeğin altmış liraya verileceği bir nebze olsun dışarıda yemek yemek zorunda kalanların ucuza ekonomik olarak yemek yiyeceği besin değeri yüksek iyi yemeğe ulaşabilecekleri bir seçenek oluşturuyoruz. Bunun için sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Kendisini takdir ediyorum.” diye konuştu.

Semt  Lokantasında askıda yemek uygulaması ile durumu olmayan insanlara da ücretsiz yemek yeme imkanı sağlandığını ifade eden Özel, “Yıl sonuna kadar Türkiye'de bütün CHP'li belediyelerde gücü yeten bütün büyükşehirlerde ve ilçe belediyelerinde bu hizmet ortaklaşacak. Önümüzdeki günlerde tabelasıyla, ismiyle tek tipleştirilecek. Bu noktada büyük ihtimalle  kent lokantası isminde hepsini birleştireceğiz. O güne kadar semt lokantası adıyla da burada çok önemli bir katkı fayda sağlayacak olan bu lokantadan gelip karnını doyuracak olanlara şimdiden afiyet olsun diyoruz. Hali vakti yerinde olanlara şu çağrıda bulunuyoruz. Bu lokantalara mutlaka askıda yemek uygulamasını da getiriyoruz. Yani buna katkı sağlayabilecek parası olan birisi gelip bu lokantaya dört yüz lira ödeyip parası olmayan on kişiye ya da on öğrenciye kendi yemek ikram edebilir, on kadına, on öğrenciye, on yoksula buradan gelip ücretsiz yemek yeme imkanı da yaratabilirler. Bu dayanışma için  herkese çağrıda bulunuyorum. Bu iyi örneklerin artmasını ümit ediyorum. Üç gündür Bursa'dayım. Çok yüksek oylarla seçilen bütün belediye başkanlarımızın ilk yüz günlük icraatları sonucunda halkta büyük teveccüh uyandırdıklarını gördüm. Bursa'da bir tane niye CHP'ye oy verdim, pişmanım diyen, görmedim. Sizin gibi helal olsun hakkımı, oyumu helal ediyorum diyenleri gördüm. Size hizmet etmeye devam edeceğiz. Halkçı belediyeciliğe devam edeceğiz. Şeffaf, israftan uzak, hizmet odaklı, halk odaklı belediyeciliğe devam edeceğiz. Belediyecilikte tarih yazmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin makus tarihini değiştirmeye Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidar yapmaya yürüyoruz.“ dedi.

Kaynak: Damla Dilmeç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.