Bursa'nın en meşhur son durağı: Emirsultan Mezarlığı

Bursalı pek çok tanınmış ismin defnedildiği Emirsultan Mezarlığı, şehrin simgelerinden biri konumunda. Bu tarihi ve meşhur mezarlıkta, mezar yerlerinin ücreti ise dudak uçuklatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2020 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2020 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'nın en meşhur son durağı: Emirsultan Mezarlığı

Şule GÜRKAN

Bursa'nın manevi değeri yüksek, önemli mezarlıklarından Emir Sultan Mezarlığı şehrin simge yerlerinden biri konumunda bulunuyor. İlk kurulduğunda Emirsultan Cami çevresinde, bir hazire olarak planlanan alan, daha sonra definlerin artmasıyla geniş bir mezarlığa dönüşmüştür. Günümüzde de yeni mezar alanları açılarak halen daha defin yapılan Emirsultan Mezarlığı'nda Bursa'nın çok sayıda ünlü ve tanınmış isminin kabri bulunmaktadır. Sanat Güneşimiz Zeki Müren'in kabri de burada yer almaktadır.

MEZAR TAŞLARINDAKİ NADİDE SÜSLEMELER...

Peygamberimizin soyundan geldiğinden dolayı 'Emir' ve gönülleri kazandığı için 'Sultan' unvanını kazanan İslam Alimi Emir Sultan'ın adını taşıyan mezarlık, görkemli servi ağaçları ve tarih kokan kaldırımlarıyla insana huzur veren bir atmosfere sahiptir. Yıldırım ilçesindeki Emirsultan Camii'nin doğu tarafında bulunan Emirsultan Mezarlığı, eski ve yeni mezar taşları üzerindeki nadide süslemeleriyle Osmanlı döneminin sanatsal izlerini de bünyesinde barındırmaktadır.

AİLE YERİ 50 BİN TL

Şayet Emir Sultan Mezarlığı'nda ebedi istirahat için bir yeriniz olsun istiyorsanız bu niyetinizin fiyatları dudak uçuklatacak cinsten... Sınırlı sayıda mezar yeri bulunan Emirsultan'a yoğun rağbet olduğu için mezar yeri fiyatları da diğer mezarlıklara oranlara 3-4 kat daha fazla üçretlendiriliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde Emir Sultan Mezarlığı'nda aile yeri için 50 bin TL ücret talep edildiği yazmaktadır.

Diğer mezarlıklarda olduğu gibi buradaki mezarlar da zamanla yıpranırken, onarım işleri Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından ücret karşılığı yapılıyor. Defin tarihinin üzerinden üç ay geçtikten sonra, beş yıl içerisinde Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nden Mezar Yeri Onarım Belgesi alınarak, kişiler yakınlarının mezar yerlerinin onarımını yaptırabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.