Bursa Nilüfer'de kaçak yapılara geçit yok

Nilüfer Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda, Tahtalı Mahallesi'nde tarım arazisine inşa edilmiş 2 kaçak yapı, ekipler tarafından yıkıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Nilüfer'de kaçak yapılara geçit yok

Planlı kentleşmeyi en önemli önceliklerinden biri olarak belirleyen Nilüfer Belediyesi, imar planına aykırı ve ruhsatsız yapılan yapılara göz açtırmıyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan tespitler sonucunda, Tahtalı Mahallesi'nde verimli tarım arazilerine inşa edilmiş 1400 metrekare ve 800 metrekarelik 2 kaçak yapı, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde yerle bir edildi.

Yıkım çalışmaları sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Nilüfer Belediyesi'nin bu konudaki kararlılığı bir kez daha ortaya kondu. Yetkililer, tarım arazilerinin korunması ve planlı kentleşmenin sağlanması için kaçak yapı ile mücadeleye aralıksız devam edeceklerini ifade ettiler.

Nilüfer Belediyesi'nin bu operasyonu, kuralsuz yapılaşmaya karşı sıfır tolerans politikasını da gözler önüne seriyor. Belediye, kentin imar planına uygun bir şekilde gelişmesi ve tarım arazilerinin korunması için gereken tüm adımları atmaya kararlı olduğunu vurguluyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.