Bursa Nilüfer'de çocuklar geleceğin dünyasına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi'nin 'Kendin Yap' kültürünü teşvik etmek için başlattığı 'Yeni Nesil Üretim Atölyeleri'nin altıncı dönemi sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Nilüfer'de çocuklar geleceğin dünyasına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi, çocukların ve gençlerin teknolojiyle tanışmasını sağlayarak onları geleceğin dünyasına hazırlıyor.

Nilüfer Belediyesi'nin Kadın ve Çocuk Akademileri'nden 52 öğrenci, 60 saatlik çalışmanın ardından projelerini sergiledi.

52 öğrenci, yaptıkları projelerle Pancar Deposu'nda bir araya geldi.

5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, ahşap modelleme, robotik kodlama, temel elektronik ve yapay zeka gibi farklı alanlarda kazandıkları bilgi ve becerileri kullanarak ortaya koydukları yaratıcı projelerini, düzenlenen etkinlikte ziyaretçilere sundu.

Öğrencilerin projeleri Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Altun ve Belediye Meclis Üyesi Tuğçe Savaş tarafından incelendi. 

Öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Özdemir, çocukları başarılarından dolayı tebrik ederek çocukların kodlamayla yaptıkları müzik aletlerini çaldı, öğrencilerin hazırladığı bilgisayar oyunlarını oynadı.

Bşkan Özdemir bunların yanında öğrencilerin yapay zeka uygulamalarıyla hayata geçirdikleri yaş tahmini ve robot yönlendirme uygulamalarını deneyerek  çocukların ahşap modellemeyle ortaya çıkardıkları ürünleri inceledi, robotlarla futbol maçı yaptı.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Altun da eğitime katılan genç öğrencileri kutlarken etkinliğin sonunda atölye eğitimlerini tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.