Bursa İnegöl’de duyarlı gence ödül verildi

İnegöl'de motosikletiyle kırmızı ışıkta beklerken elindeki çöpü yere atmayarak cebine koyan Enes Kaya, bu duyarlı davranışı nedeniyle İnegöl Belediye Meclisi'nde misafir edildi. Kaya’ya bu davranışından dolayı kask hediye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa İnegöl’de duyarlı gence ödül verildi

İnegöl Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, şehre dair önemli konular görüşülürken, çevre bilinciyle dikkat çeken İnegöllü genç Enes Kaya da meclis salonunda misafir edildi. Kaya, kent kameralarına yansıyan duyarlı davranışı nedeniyle ödüllendirildi.

İnegöl'de yaşayan Enes Kaya, motosikletiyle kırmızı ışıkta durduğu sırada elindeki çöpü yere atmak yerine cebine koyarak çevre bilinciyle dikkat çekti. Bu anlar, kent kameralarına yansıdı ve Belediye Başkanı Alper Taban tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Örnek davranışı nedeniyle takdir toplayan Enes Kaya, dün yapılan belediye meclis toplantısında misafir edilerek Kaya’ya motosiklet kaskı hediye edildi.

 ‘FARKINDALIĞI ARTTIRICI, TEŞVİK EDİCİ BİR DAVRANIŞ’

Başkan Alper Taban, ‘Bugün aramızda Enes Kaya arkadaşımız var. Geçtiğimiz günlerde kendisiyle ilgili bir paylaşım yapmıştık. Kendisi kuryelik yapıyor ve motoruyla seyir halindeyken ışıklarda elindeki çöpünü yere atmayıp cebine koyarak güzel bir harekette bulundu. Farkındalığı arttırıcı, teşvik edici bir davranış oldu. Ben bu duyarlılığından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Bugün de kendisini davet ettik. Motor kullandığı için de kask hediye etmek istedik.

Bu konuda denetimler yapıyoruz, kontroller yapıyoruz, çevreyi kirletenlere cezalar tahsis ediyoruz. Ancak bu duyarlı yaklaşımları gördükçe de ben mutlu oluyorum. Bu iş Allah’ın izniyle olacak. Kirletmeyen bir toplumla süreci çok daha güzel noktalara getireceğimizi ben görüyorum. Enes’e de çok teşekkür ediyorum davranışından dolayı’ açıklamasında bulundu.

Enes Kaya isimli genç ise ‘Başkanımızın temizlik konusundaki duyarlılığını biliyordum. Ben de o an elimdeki çöpü cebime koydum. Kask hediyesi için de Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kaskım kırılmıştı, yenisini alacaktım.’ açıklamasında bulundu.

Başkan Alper Taban, hediye takdimi sonrası meclis gündem maddelerine geçilmeden önce gündeme dair konulara da değindi.

Taban,

‘Cuma günü bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceğimiz Küçükbaş Hayvancılık Festivalimiz başlıyor. Ben şehrimiz adına çok kıymetli buluyorum bu organizasyonu. Alanyurt Salı Pazarında Cuma 14.00’da açılışını yapacağız. Tüm meclis üyelerimizi ve ilçe halkımızı davet etmek istiyorum. Yine 51’inci Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarımız başladı. Tüm esnaflarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Çok özel hazırlıklar yapıldı.’ açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.