Bursa firmasına köylülerden taş ocağı tepkisi!

Balıkesir'de köylülerin tepkisine neden olan taş ocağı, faaliyet alanını genişletmek istiyor. Bu karar, bölgede yaşayanları ciddi şekilde endişelendiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 10:46
Kaynak: İHA
Bursa firmasına köylülerden taş ocağı tepkisi!

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Yeşilçomlu köyünde bulunan Bursa Beton'a ait taş ocağının genişleme talebi, köylülerin büyük tepkisiyle karşılaştı. Konut alanlarına yakın ve mera arazisi üzerinde bulunan bu alanın, mevcut taş ocağının dahi çevreye verdiği zararları artıracağı endişesi taşıyan köylüler, genişlemeyi kabul etmiyor. Zeytincilik ve hayvancılık yapılan bölgede yaşayan köylüler, patlatılan dinamitlerin evlerine zarar verdiğini de iddia ediyor.

‘BİZ İLGİLİ İŞLETMENİN BÜYÜMESİNE KARŞIYIZ’

Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Burak Uğur, 'Yeşilçomlu Mahallesi'ne baktığınız zaman özellikle kavunculuk faaliyetinin yanı sıra çok ciddi ayçiçeği ve hububat yetiştiriciliği ile ön plana çıkan bir bölgedir. Burada olmamızın ana sebebi bölgede faaliyet yürüten bir işletmenin maden sahasını büyütmek üzere talepte bulunmasıdır. Bu talep mevcuda baktığınız zaman mera olarak görülen bir alanı da kapsıyor. Biz burada köy halkımız ve Bandırma'daki bileşenler olarak büyüyecek olan işletmenin devamlılığını istemiyoruz. Köy halkıyla da yapmış olduğumuz sohbetlerde özellikle bu büyüme ile maden sahasının köye çok yaklaşacağını görüyoruz. Bu tarımsal anlamda ciddi zararlara neden olacak ve aynı zamanda da mahsuldeki kalitenin düşmesine neden olacak. Biz ilgili işletmenin büyümesine karşıyız.' açıklamasında bulundu.

“BU ALANI ALMAK İSTİYORUZ’

Toplantıya geç katılarak mahalle sakinlerinin tepkisine yol açan Bursa Beton Firma Yetkilisi Maden Mühendisi Gürkan Ergüt, yaptığı açıklamada bahsi geçen alanın tahsisini istediklerini söyleyerek, “Bu alanı almak istiyoruz. Zaten zararı olan köylünün zararını karşılıyoruz. Başka rakip bir firmanın bu bölgeye girmesini istemiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.