Bursa Emniyet Müdürlüğü duyurdu: Bursa'da kaçak işçi operasyonu!

Bursa Emniyet Müdürlüğü, yabancı uyruklu kişilerin işçi olarak çalıştırılması konusunda önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, yabancı uyruklu şahıslara yer temin ederek işyerlerinde çalıştırdığı tespit edilen kişilere yönelik bir operasyon düzenlendiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 23:52
Kaynak: Bursa Emniyet Müdürlüğü-Bülten
Bursa Emniyet Müdürlüğü duyurdu: Bursa'da kaçak işçi operasyonu!

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden gerçekleştirilen açıklamada, "Yabancı Uyruklu Şahıslara Kalacak Yer Temin Ederek Bir İşyerinde Çalıştırdığı Tespit Edilen 2 Şüpheli Yakalandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürümüzce Göçmen Kaçakçılığı suçunun deşifre edilmesi, suç failleri ve organizatörlerinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında yabancı uyruklu şahıslara kalacak yer temin edilerek İlimiz Yıldırım İlçesi Çelebi Mehmet Mahallesinde bir işyerinde çalıştırıldığı yönünde elde edilen bilgiler üzerine;

07 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 14 yabancı şahsın kimlik bilgileri bulunmamakla birlikte toplam 22 yabancı uyruklu şahıs yakalanmıştır.

Bahse konu şahıslar ifadeleri alındıktan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmişlerdir.

Yabancı uyruklu 22 şahıstan, ➢ 14 tanesinin kimliklerinin bulunmayıp yasadışı yollarla ülkemize giriş yaptığı, ➢ 2 şahsın farklı illere kayıtlı olup illerinden izinsiz şekilde ayrıldıkları, ➢ 6 şahsın ise Bursa iline kayıtlı geçici koruma kimlik belgelerinin mevcut olduğu tespit edilmiştir. Yabancı uyruklu şahıslara kalacak yer temin ederek bir işyerinde çalıştırdığı tespit edilen İ. H. ve T. A. isimli toplam 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilmişlerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Bursa Emniyet Müdürlüğü-Bülten

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.